Μενού Ροή
Κατώτερη των προσδοκιών η κερδοφορία τριμήνου για την BP

Μείωση κερδοφορίας και μάλιστα σε επίπεδο χαμηλότερο από αυτό που ανέμεναν οι αναλυτές ανακοίνωσε ο ενεργειακός κολοσσός BP, εξαιτίας του "σημαντικά ασθενέστερου” περιθωρίου κέρδους που έχουν επιφέρει οι χαμηλές τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ο βρετανικός ενεργειακός κολοσσός ανακοίνωσε κέρδος κόστους αντικατάστασης, μέγεθος που χρησιμοποιείται ως δείκτης για την καθαρή κερδοφορία, ύψους 2,7 δισ. δολαρίων, έναντι 3 δισ. δολαρίων το προηγούμενο τρίμηνο.

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε έρευνα που έκανε η LSEG έκαναν λόγο για κέρδος κόστους αντικατάστασης ύψους 2,9 δισ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, τα μεγέθη της αντικατοπτρίζουν τις χαμηλότερες παραδόσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου και το "σημαντικά ασθενέστερο" περιθώριο που αφήνουν τα καύσιμα.

Η εισηγμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο ενεργειακή εταιρεία διατήρησε τον ρυθμό του προγράμματος επαναγοράς μετοχών της στα 1,75 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο και υποσχέθηκε να εξοικονομήσει τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια δολάρια κόστους έως το τέλος του 2026.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας