Σε διαβούλευση τέθηκε η μελέτη εγκατάστασης και Λειτουργίας Πλωτού Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Αερίου «ΑΡΓΩ» στο δήμο Βόλου ενώ καλείται το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας να γνωμοδοτήσει. Έχει ήδη αναρτηθεί στην σελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας όμως για να δει κάποιος το φάκελο με την ΜΠΕ στο σύνδεσμο που παραπέμπει η ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας θα πρέπει να κάνει εγγραφή με τους κωδικούς Taxisnet.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη οι δήμοι Νοτίου Πηλίου, Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, έχουν εκφραστεί αρνητικά στη χωροθέτηση του έργου και συνολικά στην ανάπτυξη της υποδομής ενώ κατά πλειοψηφία ελήφθη η απόφαση του δήμου Βόλου, εκπρόθεσμα του αιτήματος που είχε υποβάλλει η εταιρεία σε όλους τους δήμους της χερσαίας Μαγνησίας. Η ΡΑΑΕΥ, απέστειλε τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το οποίο ωστόσο άναψε το πράσινο φως.
Τι περιλαμβάνει το project
Σύμφωνα με το πλάνο της Mediterranean Gas το project περιλαμβάνει:
-Πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU).
-Πλωτή προβλήτα με πολλαπλά σημεία πρόσδεσης / πλωτές σημαδούρες για πρόσδεση του FSRU στην πρύμνη και την πλώρη.
-Υποθαλάσσιους και χερσαίους αγωγούς φυσικού αερίου για έγχυση στα Εθνικά και Διασυνοριακά Συστήματα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου, σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τα Δυτικά Βαλκάνια.
-Δεξαμενές αποθήκευσης LNG, συνολικής χωρητικότητας 170.213 κυβικά μέτρα.
-Εκφόρτωση από μεταφορείς LNG σε κρυογονικές δεξαμενές FSRU.
-Αντλίες αναρρόφησης LNG σε μονάδα αεριοποίησης με δυναμικότητα τροφοδοσίας 300 κυβικά μέτρα LNG ανά ώρα.
-Αεριοποίηση LNG με μονάδες χωρητικότητας 250 MMSCFD έκαστη.
Σημειώνεται ακόμη ότι η μέση και μέγιστη ικανότητα αεριοποίησης της πλωτής μονάδας υπολογίζεται σε 590.000 κυβικά μέτρα ΦΑ ανά ώρα, και 884.000 κυβικά μέτρα ΦΑ ανά ώρα αντίστοιχα, ενώ η συνολική ετήσια δυναμικότητα επαναεριοποίησης του τερματικού σταθμού θα φτάνει τα 4,6 δις. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.
Πηγή: ertnews.gr