Μενού Ροή
oukrania
Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ενεργειακές υποδομές στην περιφέρεια Μικολάιφ κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη

Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ενεργειακές υποδομές στη νότια περιφέρεια Μικολάιφ καθώς εκτόξευσαν 56 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και έναν πύραυλο σε νυχτερινή επιδρομή κατά της Ουκρανίας.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μικολάιφ, ο Βιτάλι Κιμ, δήλωσε μέσω της εφαρμογής Telegram ότι εξαιτίας της επίθεσης υπήρξε διακοπή της ηλεκτροδότησης σε κάποιους καταναλωτές και πως δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανέφερε πέντε πλήγματα σε εγκαταστάσεις υποδομής σε περιφέρειες κοντά στη γραμμή του μετώπου. Δήλωσε ότι 22 drones καταρρίφθηκαν και ότι έχασε τα ίχνη 27 μη επανδρωμένων αεροσκαφών που πιθανόν κατέπεσαν σε ουκρανικό έδαφος μετά την ενεργοποίηση μέτρων ηλεκτρονικού πολέμου. Δύο ακόμα drones έφθασαν στη Λευκορωσία.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε ότι θραύσματα από drone κατέπεσαν στον περιβάλλοντα χώρο ενός παιδικού σταθμού στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Οι αρχές στο Κίεβο και τη γύρω περιοχή δεν ανέφεραν ζημιές σε κρίσιμης σημασίας υποδομές ούτε θύματα μετά την επίθεση.

Οι περιφερειακές αρχές στην νοτιοανατολική περιοχή Σούμι δήλωσαν ότι επίθεση με drone προκάλεσε πυρκαγιά σε διοικητικό κτίριο και ζημιές σε δύο αυτοκίνητα.

Οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν κρίσιμης σημασίας υποδομές σε ουκρανικές πόλεις ενόψει των μηνών του χειμώνα, οδηγώντας το Κίεβο στο να εντείνει τις εκκλήσεις προς τους συμμάχους του για επιπρόσθετα μέσα αντιαεροπορικής άμυνας.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας