Μενού Ροή
MARLAFEKAS
Πλ. Μαρλαφέκας: Να αυξηθούν οι πόροι των επιμελητηρίων για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων

«Έχει ξεκινήσει μια συζήτηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Σκρέκα να αυξήσουμε τους πόρους που τα επιμελητήρια πρέπει να  διαθέτουν για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων».

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτων Μαρλαφέκας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Πάτρα, για τις εξωστρεφείς αχαϊκές επιχειρήσεις.

Στην συνάντηση, όπως αναφέρει ανακοίνωση, παρέστησαν 70 επιχειρήσεις και στην ομιλία του ο κ. Μαρλαφέκας είπε: «Από όταν ανέλαβα την διοίκηση του επιμελητηρίου τέθηκε ένα μεγάλο στοίχημα που ήταν, οι 5 τοπικές επιχειρήσεις που πήγαιναν σε εκθέσεις να γίνουν 50. Σήμερα έχουμε την χαρά αυτές οι επιχειρήσεις να έχουν γίνει 85 κι αυτό έγινε εφικτό γιατί είναι πολύ σημαντικό ο πρόεδρος του επιμελητηρίου να έχει βιώσει τα προβλήματα που έχει μια μεταποιητική επιχείρηση της περιφέρειας. Να έχει αντιμετωπίσει τα προβλήματα της γραφειοκρατίας, του ανταγωνισμού εγχώριου και εισαγόμενου αλλά και την προσπάθεια για να κατακτήσει τις αγορές του εξωτερικού…».

Ο κ.Μαρλαφέκας ανέφερε επίσης ότι: « Ήδη έχει ξεκινήσει μια συζήτηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Σκρέκα να αυξήσουμε τους πόρους που τα επιμελητήρια πρέπει να  διαθέτουν για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων» ενώ πρόσθεσε: «Κατορθώσαμε να συμμετάσχουμε σε προγράμματα προώθησης των οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ σε τρίτες χώρες που ήταν δική μας πρωτοβουλία, καθώς η Αχαΐα είναι πολύ σημαντική παραγωγή για την οινοκαλλιέργεια και την οινοπαραγωγή».

Μάλιστα ο πρόεδρος ζήτησε να ακούσει από τους επιχειρηματίες τις προτάσεις τους που μπορούν να υλοποιηθούν για τον οινοτουρισμό καθώς, όπως είπε, ο οινοτουρισμός αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για την περιοχή.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδος, Αντώνης Ποταμίτης και ανακοινώθηκε πως το Επιμελητήριο Αχαΐας θα ξεκινήσει συνεργασία με το ινστιτούτο.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας