Μενού Ροή
VW
VW: Τερματίζει τη συμφωνία εγγύησης θέσεων εργασίας

Τέλος στο σύμφωνο εγγύησης των θέσεων εργασίας για τους εργαζομένους της στη Γερμανία θα βάλει η Volkswagen, προετοιμάζοντας το έδαφος για μετωπική σύγκρουση με τα συνδικάτα στην αυτοκινητοβιομηχανία. 

Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι ακύρωσε σειρά ρυθμίσεων που συνδέονται με σύμφωνο που διασφάλιζε τις θέσεις εργασίας στη Γερμανία τουλάχιστον έως το 2029. Οι εγγυήσεις θα λήξουν μετά την ακύρωση των ρυθμίσεων στα μέσα του επόμενου έτους. Το σύμφωνο είχε τεθεί σε ισχύ για πρώτη φορά το 1994. 

Η λήξη της διασφάλισης της απασχόλησης σε μια εταιρεία που είναι συνώνυμη με τη γερμανική βιομηχανία σηματοδοτεί τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Την περασμένη εβδομάδα η VW ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει για πρώτη φορά στην 87χρονη ιστορία της εργοστάσια στη Γερμανία, σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια μείωσης κόστους. 

Η κίνηση έχει στόχο να μειώσει το κόστος στη Γερμανία σε ένα επίπεδο που θα είναι ανταγωνιστικό, ανέφερε σε ανακοίνωση ο επικεφαλής ανθρωπίνων πόρων της VW Γκιούναρ ΚίλιανΗ VW απασχολεί περίπου 300.000 εργαζομένους στη Γερμανία. 

«Θα προβάλουμε σκληρή αντίσταση σε αυτή την ιστορική επίθεση στις δουλειές μας», προειδοποίησε η Ντανιέλα Καβάλο, εκπρόσωπος των εργαζομένων της VW και μέλος του εποπτικού συμβουλίου. «Με εμάς, δεν θα υπάρξουν απολύσεις» υπογράμμισε. 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας