Μενού Ροή
Ποια είναι η ELVAN - Από την Παιανία σε όλη την Ελλάδα και σε 20 χώρες σε Ευρώπη, Μ. Ανατολή και Αφρική

Ιδρύθηκε πριν από 48 χρόνια, το 1975 ως μια μικρή βιοτεχνική μονάδα τότε, όμως πλέον, καταγράφοντας σημαντικά άλματα την τελευταία 5ετία, έχει καταστεί μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες κατασκευής σχαρών καλωδίων και συστημάτων στηρίξεως για ενεργειακά και ηλεκτρομηχανολογικά έργα, έχοντας ένα εξαιρετικά πλούσιο «παλμαρέ» έργων στην Ελλάδα, ενώ εξάγει προϊόντα σε είκοσι χώρες.

Ο λόγος για την εταιρεία ELVAN Α.Β.Ε.Ε. η οποία εδρεύει στην Παιανία, έχοντας ιδιόκτητες βιομηχανικές εγκαταστάσεις που καλύπτουν 11000τ.μ (4000 από τα οποία είναι η στεγασμένη επιφάνεια), όπου παράγει πάνω από 4.000 τυποποιημένα είδη.

Από το 2015, οπότε και κατέγραψε ιστορικό χαμηλό πωλήσεων, σαν συνέπεια της οικονομικής κρίσης στη χώρα  έως και σήμερα, ο σύνθετος ρυθμός ετήσιας ανάπτυξης 5ετίας (Compound Average Growth Rate – C.A.G.R.) είναι +23,6%. Μάλιστα, από κύκλο εργασιών 2,9 εκατ. ευρώ το 2015, έφτασε στα 16,6 εκατ. ευρώ το 2021, επιβεβαιώνοντας την ισχυρή ανάπτυξη.

Σχάρες καλωδίων

Η ελληνική εταιρεία έχει φτιάξει πολύ καλό όνομα στις σχάρες καλωδίων, σκάλες καλωδίων και συστήματα στηρίξεως για φωτοβολταϊκά πάρκα, σχεδιασμένα και κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Επίσης οι κατασκευαστικές λύσεις της περιλαμβάνουν στηρίγματα λυόμενα ικριώματα, κλειστά κανάλια, υλικά αντικεραυνικής προστασίας, βάσεις στηρίξεως φωτοβολταικών κ.α.

Έχει παραδώσει δεκάδες έργα σε Ελλάδα, Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Βόρειο και Δυτική Αφρική, έχοντας σημαντική επαναληψιμότητα από πλευράς πελατών. Οι σχάρες καλωδίων και τα συστήματα στηρίξεως της ELVAN είναι το αποτέλεσμα της εμπειρίας που αποκτήθηκε μετά από την τοποθέτηση χιλιάδων χιλιομέτρων καλωδίων σε μεγάλα και μικρότερα έργα.

Τα προϊόντα της εφαρμόζονται σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, διυλιστήρια, σταθμούς αποθήκευσης φυσικού αερίου, πετροχημικά εργοστάσια, σύρραγγες και γέφυρες, έργα Μετρό, σιδηροδρομικά έργα, αεροδρόμια, πλοια και ναυπηγεία, υποθαλάσσιες σήραγγες, εμπορικά κέντρα, νοσοκομεία, στεγασμένα parking, γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, κτίρια γραφείων, τράπεζες, ξενοδοχεία, οικιστικά projects κ.ο.κ.

Στον τομέα των σχαρών καλωδίων η ELVAN συνέχισε την κυριαρχία της στην Ελληνική αγορά προμηθεύοντας τα μεγαλύτερα έργα στην Ελλάδα (Μετρό Θεσσαλονίκης, Μετρό Αιγάλεω-Πειραιά, Περιφερειακά Αεροδρόμια, Αυτοκινητόδρομος Ε-65 κ.ά.) καθώς τις μεγαλύτερες αλυσίδες ηλεκτρολογικού υλικού (ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε., ΜΕΙΔΑΝΗΣ Α.Ε. κ.α).

Στο τομέα των βάσεων φωτοβολταικών, όπου παρατηρείται εκρηκτική ανάπτυξη, η εταιρεία κατέχει μερίδιο αγοράς άνω του 20%.

Έργα

Έχει παραδώσει εκατοντάδες έργα σε Ελλάδα όπως τους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς Αγίου Δημητρίου, Λαυρίου, Μεγαλόπολη V, Πτολεμαΐδα V, Αλιβέρι V και δεκάδες άλλα, σε διυλιστήρια της Motor Oil, της Helleniq Energy σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Θεσσαλονίκη, στο σταθμό Ρεβυθούσας, στο σταθμό επεξεργασίας λυμάτων της Ψυτάλλειας, στο Μετρό Αθήνας και Θεσσαλονίκης, στο Αεροδρόμιο Αθηνών καθώς και σε περιφερειακά αεροδρόμια, στις σήραγγες Εγνατίας Οδού, Ιόνιας Οδού, Αθηνών – Κορίνθου, Αθηνών – Θεσσαλονίκης, Κορίνθου – Καλαμάτας, στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο Παλέ Ντε Σπορ του Φαλήρου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και σε πολλά νοσοκομεία της Αθήνας και της επαρχίας.

Ο διπλασιασμός μεγεθών και η εξαγορά της SOLBOTIX

Το 2021 ήταν μια χρονιά ορόσημο για την ELVAN καθώς σχεδόν διπλασίασε τον κύκλο εργασιών συγκριτικά με το 2020, καθώς από τα 8,38 εκατ. ευρώ, έφτασε στα 16,57 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 97%. Παράλληλα, τα καθαρά κέρδη έφτασαν στα 345 χιλ. ευρώ. Παράλληλα, η εταιρεία ολοκλήρωσε επενδυτικό πρόγραμμα ενός εκατ. ευρώ που ξεκίνησε το 2020 και ολοκληρώθηκε πέρυσι, το οποίο χρηματοδοτήθηκε με ίδια κεφάλαια, χωρίς χρήση τραπεζικού δανεισμού.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε αγορά οικοπέδου, ανέγερση νέων κτιρίων και εγκατάσταση δέκα αυτόματων γραμμών παραγωγής για την κατασκευή σταθερών βάσεων φωτοβολταϊκών. Έτσι, η εταιρεία απέκτησε μια ετήσια παραγωγική ικανότητα για βάσεις 500 MW. «Αυτό θα της επιτρέψει να περάσει στη νέα εποχή, όπου στην Ελλάδα θα κατασκευάζονται σχεδόν αποκλειστικά φωτοβολταϊκά πάρκα μεγάλου μεγέθους, διατηρώντας τη θέση της στο top 3 των κατασκευαστών» σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κωνσταντίνος Καστάνης.

Συνάμα, εισήχθη ως βασικός μέτοχος στην start-up εταιρεία SOLBOTIX, η οποία έχει αναπτύξει ένα robot καθαρισμού φωτοβολταϊκών panels χωρίς χρήση νερού. Το προϊόν απευθύνεται στις αγορές της Μέσης Ανατολής, Βόρειας Αφρικής και Λατινικής Αμερικής. Βασιζόμενη στα παραπάνω, η Elvan βλέπει το μέλλον με ιδιαίτερη αισιοδοξία, αφού και στις δύο αγορές στις οποίες απευθύνεται αναμένεται εκρηκτική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Η ELVAN διαθέτει τις πιστοποιήσεις CE, ISO 9001:2008, ISO 14001:2004.

Σημειώνεται πως η εταιρεία συμμετείχε στην 5η έκθεση Verde.tec που έλαβε χώρα μεταξύ 17 και 19 Μαρτίου 2023, στο MEC της Παιανίας, όπου το EnergyMag.gr έδωσε το παρόν.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας