Μενού Ροή
Με εκατοντάδες συμμετοχές από όλη την Ελλάδα ολοκληρώθηκε το 3x3 ΔΕΗ Street Basketball

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα πέντε τουρνουά 3x3 ΔΕΗ Street Basketball, που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) με την υποστήριξη της ΔΕΗ, σε Σάμο, Πτολεμαΐδα, Μεγαλόπολη, Χίο και Άρτα, από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο.

Όπως επισημαίνει η ΔΕΗ σε σχετική ανακοίνωση, οι τοπικές κοινωνίες αγκάλιασαν το 3x3, το άθλημα που βρέθηκε «από τους δρόμους στους Ολυμπιακούς Αγώνες», καθώς περισσότερες από 150 παρέες έγινες ομάδες και συμμετείχαν στα τουρνουά, διασκέδασαν, συναγωνίστηκαν και έπαιξαν μπάσκετ με πάθος και ένταση.

Μετά από 225 αγώνες και συνολικό χρόνο παιχνιδιού 4.500 λεπτών, η ομάδα που αναδείχθηκε πρώτη στη συνολική βαθμολόγια της σειράς 3x3 ΔΕΗ Street Basketball ήταν η HELLAS OPEN, που συμμετείχε στο τουρνουά της Χίου. Με την ανάδειξή της στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, η HELLAS Open κέρδισε την πρόκρισή της στο FIBA 3x3 Challenger, που θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι στις 11-12 Αυγούστου.

Οι ομάδες που κέρδισαν τα τουρνουά στις κατηγορίες Men +18, Women +18, Men U18 & Women U18 προκρίνονται στην τελική φάση του 3x3 Master Series, που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 20 Αυγούστου στην Αθήνα, από όπου η νικήτρια ομάδα στην κατηγορία Men +18 θα προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ομάδων (FIBA 3x3 World Tour 2023) στην Κωστάντζα της Ρουμανίας στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΔΕΗ στηρίζει την ανάπτυξη του μπάσκετ 3x3 στην Ελλάδα συμπράττοντας με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης μέσα από διοργανώσεις που αποβλέπουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος και τη διάδοσή του, ειδικά στη νέα γενιά, σε όλη την Ελλάδα.

Εκτός από το 3x3 ΔΕΗ Street Basketball και το 3x3 Master Series, η ΔΕΗ και η ΕΟΚ έδωσαν την ευκαιρία σε 2.500 μαθητές δημοτικού και γυμνασίου σε όλη την Ελλάδα να γνωρίσουν το 3x3, μέσα από το πρόγραμμα 3x3 Schools powered by ΔΕΗ. Η πρώτη φάση του 3x3 Schools powered by ΔΕΗ ολοκληρώθηκε με επιτυχία σε 11 πόλεις της χώρας τον Ιούνιο και μαθητές από 120 σχολεία δημιούργησαν 616 ομάδες, έπαιξαν 3x3 για ώρες γεμίζοντας ενέργεια τα γήπεδα σε Μεγαλόπολη, Καρδίτσα, Γιαννιτσά, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Λαμία, Σάμο, Αλεξανδρούπολη, Ελευσίνα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας