Μενού Ροή
Πως ναυάγησε το μεγάλο αμερικανικό deal της Iberdrola

Η Avangrid Inc., ο αμερικανικός βραχίονας του Ισπανικού ενεργειακού κολοσσού Iberdrola, τερμάτισε τη συμφωνία συγχώνευσής της με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας PNM Resources Inc , αφού οι εταιρείες δεν έλαβαν τελικές ρυθμιστικές εγκρίσεις.

Η Avangrid είχε συμφωνήσει το 2020 να αγοράσει την PNM με έδρα το Albuquerque του Νέου Μεξικού για περίπου 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία ανέφερε σε δηλωσή την Τρίτη ότι η συμφωνία τερματίστηκε επειδή δεν ελήφθησαν όλες οι τελικές ρυθμιστικές εγκρίσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου και δεν υπήρχε ακόμη σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μπορούσε να υπάρξει επίλυση.

Η Επιτροπή Δημόσιου Κανονισμού του Νέου Μεξικού απέρριψε τη συμφωνία το 2022, επικαλούμενη ανησυχίες για το κακό ιστορικό της Avangrid στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας στις ΗΠΑ.

Η PNM ανέφερε σε ξεχωριστή δήλωση ότι το διοικητικό της συμβούλιο ενέκρινε παράταση στην προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου που έθεσαν οι εταιρείες για να λάβουν ρυθμιστική έγκριση, αλλά η Avangrid δεν την αποδέχθηκε και τερμάτισε τη συγχώνευση.

«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι με την απόφαση της Avangrid», δήλωσε η πρόεδρος του PNM Pat Vincent-Collawn στη δήλωση.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας