Μενού Ροή
Dynagas
Dynagas (Γ. Προκοπίου): Πώληση δυο FSRU στην Energos

Στην πώληση των δύο πλωτών μονάδων αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) που είχε ναυλώσει o εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου στο γερμανικό κράτος, προχώρησαν θυγατρικές της ναυτιλιακής του Dynagas.

Τις δύο μονάδες αγόρασε η εταιρεία Energos, εταιρεία κοινοπραξίας, που ελέγχεται κατά πλειοψηφία από την εταιρεία Apollo και τον μειοψηφικό μέτοχο New Fortress Energy και εκμεταλλεύονται πλοία υποδομής LNG για θαλάσσιες μεταφορές και αποθήκευση.

Πρόκειται για τα FSRU, Transgas Force και Transgas Power, χωρητικότητας 174,000 cbm έκαστο, που κατασκευάστηκαν το 2021 και θα μετονομαστούν σε Energos Force και Energos Power. Το 2023  τα δύο FSRU ξεκίνησαν μακροπρόθεσμες συμβάσεις ναύλωσης με το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων και Κλιματικής Αλλαγής.

Το Energos Force θα δραστηριοποιηθεί στο λιμάνι του Stade υπό τη διεύθυνση της κρατικής Deutsche Energy Terminals, ενώ το Energos Power θα λειτουργεί στο λιμάνι του Mukran και έχει υποναυλωθεί στην Deutsche ReGas.

Μαζί με αυτές τις δύο πλατφόρμες επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου, η Energos θα κατέχει και θα εκμεταλλεύεται 13 πλοία υποδομής LNG που αποτελούνται από εννέα FSRU, δύο πλωτές μονάδες αποθήκευσης και δύο πλοία μεταφοράς LNG. Η προσθήκη της Energos Force και της Energos Power στην Ευρώπη καθιστά την Energos τον μεγαλύτερο ιδιοκτήτη και χειριστή πλοίων θαλάσσιας υποδομής LNG με εξ ολοκλήρου ιδιοκτησία FSRU που δραστηριοποιείται στην ήπειρο.

Η Dynagas του Γιώργου Προκοπίου είχε συμφωνήσει το 2022 τη ναύλωση των συγκεκριμένων πλωτών μονάδων αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) στην γερμανική κυβέρνηση και την Uniper, συνδράμοντας στην προσπάθειά της χώρας για απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας