Μενού Ροή
intrakat DEH
Υπεγράφη η τελική συμφωνία Intrakat – ΔΕΗ Ανανεώσιμες για την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ

Χθες το βράδυ έπεσαν οι υπογραφές της τελικής συμφωνίας μεταξύ της Intrakat και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες  για την από κοινού ανάπτυξη έργων ΑΠΕ, αξίας 1 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια.

Η θυγατρική της ΔΕΗ αγοράζει έξι εν λειτουργία και υπό ανάπτυξη έργα ΑΠΕ της Intrakat, ισχύος 144 MW. Πρόκειται για το εν λειτουργία αιολικό πάρκο «Φραγκάκι» ισχύος 15 MW, το εν αναμονή λειτουργίας αιολικό πάρκο «Καστρί» ισχύος 5 MW και τα έργα «Ζυγουρολίβαδο», «Τιμένιο», «Κακοδιάβατο» και «Κάρκαρος», αθροιστικής ισχύος 144 MW, που βρίσκονται σήμερα σε φάση υλοποίησης.

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες παράλληλα μπαίνει ως μέτοχος με 49% σε εταιρίες Holding της Intrakat που αναπτύσσουν έργα ΑΠΕ ισχύος 1,6GW. Από κοινού ΔΕΗ και Intrakat θα προχωρήσουν σε επενδύσεις που θα φτάσουν το 1 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Δεκεμβρίου είχε ανακοινωθεί η δεσμευτική συμφωνία η οποία ολοκληρώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα και χθες αργά το απόγευμα υπεγράφη το τελικό SPA.

Η συναλλαγή για το ποσοστό συμμετοχής της ΔΕΗ Ανανεώσιμες αντιστοιχεί σε Αξία Επιχείρησης (Enterprise Value) που ανέρχεται σε €100 εκατ.

Η αξία της από κοινού επένδυσης στην δυνητική πλήρη ανάπτυξή της, εκτιμάται ότι θα υπερβεί το €1 δισ.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας