Μενού Ροή
Google: Deal "μαμούθ" - Εξαγορά της startup Wiz

Σε προχωρημένες συνομιλίες βρίσκεται η Alphabet, μητρική εταιρεία της Google, για την εξαγορά της νεοσύστατης εταιρείας κυβερνοασφάλειας Wiz έναντι περίπου 23 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Wall Street Journal. 

Εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία θα είναι η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιήσει ποτέ ο τεχνολογικός κολοσσός. Η Alphabet εξετάζει τη συμφωνία σε μια περίοδο έντονου αντιμονοπωλιακού ελέγχου της εταιρείας αναζήτησης και άλλων τεχνολογικών κολοσσών. Η εξαγορά θα μπορούσε επίσης να συμβάλει στην ενίσχυση των προσπαθειών της Alphabet στο cloud computing, μια σημαντική και αναπτυσσόμενη δραστηριότητα, στην οποία όμως έχει μείνει πίσω σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. Η αποτίμηση της Wiz έχει εκτοξευθεί από τότε που ιδρύθηκε το 2020 από τον διευθύνοντα σύμβουλο Ασσάφ Ραππαπόρτ και αρκετούς συναδέλφους του. Η εταιρεία, η οποία προσφέρει λογισμικό κυβερνοασφάλειας για υπολογιστικό νέφος, άντλησε 1 δισεκατομμύριο δολάρια νωρίτερα φέτος με αποτίμηση 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Είναι μία από τις λίγες μόνο νεοφυείς επιχειρήσεις εκτός του κλάδου της τεχνητής νοημοσύνης που θα αντλήσουν χρήματα με υψηλότερη αποτίμηση το 2024.

Η Wiz δήλωσε ότι έφτασε τα 100 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα μετά από 18 μήνες και ότι θα επιτύχει 350 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα το 2023. Η εταιρεία υποστηρίζεται από διακεκριμένους επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων της Silicon Valley, συμπεριλαμβανομένων των Sequoia Capital, Andreessen Horowitz, Index Ventures και Lightspeed Venture Partners.

Εάν ολοκληρωθεί, η συμφωνία με την Google θα σηματοδοτήσει μια σπάνια έξοδο για αυτούς τους επενδυτές, σε μια εποχή που η αγορά αρχικών δημόσιων προσφορών έχει σταματήσει και το αντιμονοπωλιακό περιβάλλον έχει κάνει τις νεοφυείς επιχειρήσεις διστακτικές στην επιδίωξη συγχωνεύσεων και εξαγορών.
 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας