Μενού Ροή
DHL x Google
Google και DHL συνεργάζονται για βιώσιμες παγκόσμιες μεταφορές με βιώσιμο αεροπορικό καύσιμο (SAF)

Η DHL, το κορυφαίο παγκόσμιο brand στον κλάδο της εφοδιαστικής, και η Google, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για τη χρήση της υπηρεσίας GoGreen Plus της DHL Express με βιώσιμο αεροπορικό καύσιμο (SAF). Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει την ταχεία αποστολή συσκευών της Google στη επιχειρηματική μονάδα Συσκευών & Υπηρεσιών σε ολόκληρη την Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη, και αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Google να ενθαρρύνει τις υπάρχουσες τεχνολογίες απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα στις αερομεταφορές εμπορευμάτων.

«Η Google έχει ως στόχο να επιτύχει καθαρα μηδενικέςεκπομπές σε όλες τις δραστηριότητές της και την αλυσίδα αξίας μας μέχρι το 2030. Η βελτιστοποίηση του τρόπου με τον οποίο μεταφέρουμε τις συσκευές της Google σε όλο τον κόσμο αποτελεί βασικό μέρος αυτού του ταξιδιού», δηλώνει ο Omar Molina, Διευθυντής Παγκόσμιων Μεταφορών της Google. «Γι' αυτό είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με εταιρίες όπως η DHL, οι οποίες μοιράζονται το πάθος μας για τη Μηδενική Εκπομπή (Net-Zero). Το πρόγραμμα SAF είναι ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο John Pearson, Διευθύνων Σύμβουλος της DHL Express προσθέτει: «Με την ανάπτυξη του SAF σε όλο το διεθνές μας δίκτυό, είμαστε στην ευχάριστη θέση ναπροσφέρουμε την υπηρεσία GoGreen Plus στον μακροχρόνιο συνεργάτη μας, την Google. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η συμφωνία και η σημαντική επένδυση της Google θα ενθαρρύνει και άλλους να πάρουν την ίδια πρωτοβουλία και να προωθήσουν τη μετάβαση σε υπηρεσίες μεταφορών με χαμηλές εκπομπές ρύπων, χρησιμοποιώντας βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα».

Ο διάλογος μεταξύ της Google και της DHL Express ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής DHL Era of Sustainable Logistics που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2023, στην οποία συμμετείχαν σημαντικοί φορείς λήψης αποφάσεων, ηγέτες και ενδιαφερόμενοι φορείς για να συζητήσουν για καθαρότερα, πιο πράσινα συστήματα εφοδιασμού. Μετά τη σύνοδο, η Google επέλεξε να συνεργαστεί με την DHL Express σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα τον περασμένο Ιούνιο για τέσσερις μήνες, χρησιμοποιώντας το SAF. Το πιλοτικό πρόγραμμα αποδείχθηκε επιτυχές, οδηγώντας την Google να επεκτείνει τη συνεργασία της με την DHL Express και να υιοθετήσει την υπηρεσία GoGreen Plus για τις μελλοντικές της δραστηριότητες.

Η υπηρεσία GoGreen Plus, που λανσαρίστηκε από την DHL Express το 2023, χρησιμοποιεί SAF για να επιτρέψει στους πελάτες να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που σχετίζονται με τις αποστολές τους. Η GoGreen Plus υποστηρίζεται επί του παρόντος από τις τρείς από τις μεγαλύτερες συμβάσεις της βιομηχανίας με την BP, την Neste και την World Energy. Το SAF παράγεται από ανανεώσιμες πρώτες ύλες με βιώσιμο ενεργειακό προφίλ, συμπεριλαμβανομένων των χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων, των αποβλήτων και του υδρογόνου. Τα συμβατικά καύσιμα αεροσκαφών ή κηροζίνη με υψηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα παράγονται από αργό πετρέλαιο.

Η GoGreen Plus αποτελεί μέρος του στόχου της Ομάδας DHL να επιτύχει μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050. Με περίπου το 70% του αποτυπώματος άνθρακα της εταιρείας να προέρχεται από το αεροπορικό της δίκτυο, οι βιώσιμες λύσεις αεροπορικών μεταφορών είναι σημαντικές για τη δημιουργία βιώσιμων λειτουργιών εφοδιαστικής.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας