Μενού Ροή
Noble και Diamond Offshore ένα βήμα πριν τη συγχώνευση

Μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης των δύο αμερικανικών εταιρειών offshore γεωτρήσεων στις 10 Ιουνίου 2024, η περίοδος αναμονής για τη συγχώνευση έληξε στις 24 Ιουλίου 2024, βάσει του Νόμου για τις Βελτιώσεις Αντιμονοπωλιακών Πράξεων Hart-Scott-Rodino του 1976. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής, ύψους 600 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετοχές και μετρητά, ήταν υπό την αίρεση της ικανοποίησης των εναπομεινάντων συνήθων όρων ολοκλήρωσης, οι οποίοι έχουν πλέον εκπληρωθεί, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης από την Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτών, ως η τελευταία απαιτούμενη ρυθμιστική έγκριση για τη συγχώνευση.

Ως αποτέλεσμα, οι δύο εταιρείες αναμένεται να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή αύριο 4 Σεπτεμβρίου. Μετά τη συγχώνευση, οι πλατφόρμες της Diamond Offshore θα ενσωματωθούν στον στόλο της Noble Corporation, αυξάνοντας τον αριθμό του σε 41 πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων 28 πλατφορμών γεωτρήσεων σε βαθιά νερά (floaters) και 13 γεωτρύπανων (jack-ups). Η επιχειρηματική συνένωση αναμένεται να αυξήσει το συνδυασμένο ανεκτέλεστο υπόλοιπο σε περίπου 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εξαγορά της Diamond Offshore από τη Noble έρχεται σχεδόν δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης της Noble με την Maersk Drilling τον Οκτώβριο του 2022. Σύμφωνα με την Wood Mackenzie, αυτή η συγχώνευση σηματοδοτεί τα αρχικά στάδια της ενοποίησης της αγοράς πλατφορμών γεωτρήσεων υπεράκτιας, και η εταιρεία αναμένει περαιτέρω τέτοιες κινήσεις στο μέλλον, παρόλο που πάνω από το 60% του συνολικού ανεκτέλεστου υπολοίπου (backlog) των πλωτών πλατφορμών ανήκει πλέον σε τέσσερις εταιρείες γεωτρήσεων.

Μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2024, το συνολικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο των Transocean, Valaris, Noble, Seadrill, και Diamond Offshore ανήλθε σε 21,8 δισεκατομμύρια δολάρια, επιβεβαιώνοντας τη θέση των υπεράκτιων γεωτρύπανων στον κατάλογο των πέντε κορυφαίων παικτών στην αγορά πλωτών πλατφορμών.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας