Μενού Ροή
Ford Explorer
Το αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer σημείωσε νέο ρεκόρ ολοκληρώνοντας ταξίδι 30.000 χιλιομέτρων σε όλο τον κόσμο

Χρησιμοποιώντας το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer, η εξερευνήτρια Lexie Alford κατέκτησε το επίσημο ρεκόρ του πρώτου ανθρώπου που έκανε τον γύρο του κόσμου με ηλεκτρικό όχημα.

Διασχίζοντας τη γραμμή τερματισμού του ταξιδιού τους στη Νίκαια της Γαλλίας, η Lexie Alford και το νέο Explorer ηγήθηκαν ενός κομβόι εμβληματικών οχημάτων της Ford, πλαισιωμένων από τρέχοντα μοντέλα της, που διαμορφώνουν το όραμα για τη μελλοντική κατεύθυνση της εταιρείας.

Στο απίστευτο ταξίδι του, το νέο μοντέλο διέσχισε έξι ηπείρους, πέρασε από 27 χώρες και διένυσε περισσότερα από 30.000 χιλιόμετρα, όλα καταναλώνοντας μόνο ηλεκτρική ενέργεια. Αντιμετωπίζοντας τόσο τις διακοπές ρεύματος στην Αφρική και την έλλειψη υποδομών φόρτισης στην έρημο Atacama της Χιλής, όσο και περιβάλλοντα με αδιαμόρφωτους δρόμους, ορεινά περάσματα και συνθήκες παγετού, το νέο Ford Explorer απέδειξε μέσα από το επίτευγμα αυτό τι ακριβώς μπορεί να πραγματοποιήσει κανείς με ένα ηλεκτρικό όχημα.

Το όχημα που χρησιμοποίησε η Lexie Alford στο συγκεκριμένο ταξίδι ήταν μια έκδοση προ-παραγωγής του Ford Explorer, που τώρα είναι διαθέσιμο για παραγγελία. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού χρησιμοποίησε μια ποικιλία από λύσεις φόρτισης - από επιτοίχιες πρίζες AC 2,2 kW και ταχυφορτιστές DC μέχρι και φορητή μπαταρία.

«Σε αυτό το επικό ταξίδι γνώρισα απίστευτους ανθρώπους από πολλές γωνιές του κόσμου και διέσχισα 27 χώρες πίσω από το τιμόνι. Σε αυτό το ταξίδι οι προκλήσεις ήταν πολλές» δήλωσε η Lexie, η οποία κατέχει επίσης το παγκόσμιο ρεκόρ ως το νεαρότερο άτομο που επισκέφτηκε κάθε χώρα στον κόσμο και συνέχισε: «Ήταν όνειρο ζωής και τιμή για μένα το γεγονός ότι η Ford μου εμπιστεύτηκε να κάνω τον γύρο του κόσμου με το ηλεκτρικό Explorer, το οποίο ήταν σαν το σπίτι μου τους τελευταίους έξι μήνες. Είχα στόχο να ξεπεράσω τα όρια για το τι είναι εφικτό να κάνει κανείς με ένα EV και είμαι περήφανη που το έχω κάνει».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας