Μενού Ροή
Αυστριακοί επενδυτές κατασκευάζουν τη μεγαλύτερη μονάδα μπαταριών στη Ρουμανία

Μια εταιρεία που ελέγχεται από Αυστριακούς επενδυτές έλαβε την άδεια ενέργειας για ένα έργο εγκατάστασης αποθήκευσης μπαταριών στο χωριό Căciulați στην κοινότητα Moara Vlasiei, ανέφερε το Profit.ro. Η Megalodon Storage διαθέτει επίσης τεχνική έγκριση ενός έτους για τη σύνδεση της εγκατάστασης με το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας που λειτουργεί από την E-Distribuție Muntenia της Enel.

Η μονάδα μπαταριών ιόντων λιθίου 7 MW στην κομητεία Ilfov κοντά στο Βουκουρέστι θα είναι η μεγαλύτερη στη χώρα. Το EDPR έχει το μόνο άλλο σύστημα αυτού του είδους σε λειτουργία – ισχύος 2 MW στη βόρεια Dobruja ή Dobrogea, προσθέτει το άρθρο. Η ανατολική περιοχή είναι ο κόμβος αιολικής ενέργειας της Ρουμανίας

Η ισχύς της μπαταρίας θα διπλασιαστεί στην επόμενη φάση

Η εγκατάσταση του Megalodon θα συνδεθεί με το σταθμό μετασχηματιστή Căciulați 110/20 kV. Το σχέδιο είναι να διπλασιαστεί η ισχύς της μονάδας στα 14 MW στη δεύτερη φάση.

Οι εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν την άνοιξη και η εταιρεία σκοπεύει να βάλει το σύστημα μπαταριών online το επόμενο έτος. Θα χρησιμοποιηθεί για αποθεματικό αυτόματης αποκατάστασης συχνότητας (aFRR) για το ηλεκτρικό δίκτυο, γνωστό και ως δευτερεύον απόθεμα.

Η ρουμανική εταιρεία ανήκει στο αυστριακό επενδυτικό ταμείο Core Value Capital (33,33%), στην Gerdan Real Estate, μια εταιρεία που ελέγχεται από στελέχη του αυστριακού Ομίλου LSG – 33,34% και στην αυστριακή εταιρεία κατασκευής και χειριστή ηλιακών σταθμών παραγωγής ενέργειας Green Source.

Η LSG Romania είναι ο ανάδοχος μηχανικής, προμήθειας και κατασκευής (EPC) για το έργο Megalodon Storage. Νωρίτερα ανέφερε ότι το σύστημα αποθήκευσης θα έχει μπαταρία ιόντων λιθίου τύπου NMC, χωρητικότητας 6 MWh, που θα παράγεται στη Ρουμανία. Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα θα μπορεί να παρέχει 7 MW ηλεκτρικής ενέργειας για λίγο περισσότερο από 51 λεπτά.

Δύο κεντρικοί μετατροπείς μπαταριών που παρέχονται από την SMA θα επιτρέπουν την απευθείας σύνδεση με το δίκτυο μέσης τάσης, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η LSG Group σχεδίασε το σύστημα ψύξης της Megalodon

Οι μονάδες μπαταριών θα είναι υγρόψυκτες και θα έχουν πλεονάζον σύστημα ψύξης νερού, δήλωσε η αυστριακή κατασκευαστική εταιρεία και εταιρεία ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Αποκάλυψε ότι το σχεδίασε μόνο του, για βέλτιστη ψύξη κάθε κυψέλης μπαταρίας. Ο Όμιλος LSG δραστηριοποιείται επίσης στην Κροατία και στη γειτονική Σερβία.

Υπεύθυνη για την τεχνική και εμπορική λειτουργία και συντήρηση θα είναι η Green Source Energy Management, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών.

Ο παραγωγός και προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας Electricom, μέρος του ομίλου Bomax, εξετάζει ένα έργο για ένα σύστημα μπαταριών ισχύος 8 MW έως 10 MW. Θα εγκατασταθεί στο αιολικό του πάρκο ισχύος 10 MW στην κομητεία Tulcea και η επένδυση εκτιμάται στα 5 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ευρωπαϊκά κεφάλαια.

Η Core Value Capital κατέχει έναν από τους μεγαλύτερους σταθμούς ηλιακής ενέργειας στη Ρουμανία. Η μονάδα ισχύος 50 MW βρίσκεται στο Giurgiu στα νότια της χώρας. Το επενδυτικό ταμείο σχεδιάζει να επενδύσει 800 εκατομμύρια ευρώ στη Ρουμανία σε φωτοβολταϊκά έργα συνολικής ισχύος 1 GW.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας