Μενού Ροή
Διπλασιάζεται η επιδότηση για τα πράσινα αυτοκίνητα στη Σερβία

Οι επιδοτήσεις που διατίθενται για την αγορά νέων ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων ανέρχονται πλέον σε περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ (294 εκατομμύρια δηνάρια), δηλαδή διπλάσιες από αυτές που διατέθηκαν πέρυσι, σύμφωνα με πρόσφατα εκδοθέν διάταγμα της σερβικής κυβέρνησης.

Το διάταγμα επιτρέπει σε νομικά πρόσωπα, επιχειρηματίες και άλλα φυσικά πρόσωπα να υποβάλουν αίτηση για επιδότηση το αργότερο έως τις 31 Οκτωβρίου 2023 και ισχύει για διάφορους τύπους οχημάτων.

Για τα μοτοποδήλατα και τα ελαφρά τρίκυκλα, οι νέοι αγοραστές θα μπορούν να διεκδικήσουν επιδότηση ύψους 250 ευρώ, ενώ όσοι επιλέξουν δίκυκλες μοτοσικλέτες, μοτοσικλέτες με πλαϊνά καθίσματα, βαριά τρίκυκλα, ελαφρά και βαριά τετράκυκλα θα μπορούν να διεκδικήσουν έως και 500 ευρώ.

Οι αγορές επιβατικών και φορτηγών οχημάτων θα επιδοτούνται με ποσό 2.500-5.000 ευρώ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Τα στοιχεία για τις φιλικές προς το περιβάλλον μεταφορές δείχνουν αυξημένη ευαισθητοποίηση των πολιτών, με τις αγορές φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων να αυξάνονται χρόνο με το χρόνο.

Για παράδειγμα, ενώ το 2020 αγοράστηκαν 112 τέτοια οχήματα, ο αριθμός τους αυξήθηκε σε 446 το 2021 και έφτασε στο ρεκόρ των 625 το 2022, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, το υπουργείο παίρνει μέτρα για την ενθάρρυνση των πολιτών προς την κατεύθυνση της αγοράς ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων στο πλαίσιο της εφαρμογής μέτρων για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και του περιβάλλοντος.

Πηγή: euractiv.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας