Μενού Ροή
Το σημαντικότερο έργο της ΕΤΕπ στη Βόρεια Μακεδονία ο αγωγός φυσικού αερίου με την Ελλάδα

Σκόπια, του Bojan Stojkovski

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στοχεύει να στηρίξει τη Βόρεια Μακεδονία στην υλοποίηση βασικών έργων του δημόσιου τομέα, ιδίως στους τομείς των οδικών και σιδηροδρομικών υποδομών, της ενέργειας και της πράσινης ανάπτυξης και μετάβασης, σύμφωνα με τη Λιλιάνα Πάβλοβα, αντιπρόεδρο της τράπεζας.

Η Πάβλοβα έκανε τη δήλωση μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Dimitar Kovachevski. Οι εκπρόσωποι της ΕΤΕπ τόνισαν τη σημασία του έργου κατασκευής διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου με την Ελλάδα και τη σημασία της ολοκλήρωσής του στη χώρα.

Τόνισαν ότι η επένδυση αυτή θα προωθήσει τη σταθερότητα του ενεργειακού εφοδιασμού, οδηγώντας στην ανάπτυξη της χώρας και στην ταχύτερη ενσωμάτωση στην αγορά του ενεργειακού τομέα στην περιοχή, καθώς και στην ΕΕ.

Και τα δύο μέρη συμφώνησαν ότι η επιτυχής συνεργασία μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της ΕΤΕπ θα πρέπει να περιλαμβάνει και άλλους τομείς. Η ΕΤΕπ τόνισε επίσης τη σημασία του έργου εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων των Σκοπίων, το οποίο η τράπεζα υποστήριξε μέσω επιχορήγησης επενδύσεων στο πλαίσιο επενδύσεων των Δυτικών Βαλκανίων (WBIF). Οι αρχές της Βόρειας Μακεδονίας είναι αισιόδοξες για τις δυνατότητες του έργου να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων στην πρωτεύουσα.

Ο Πρωθυπουργός Kovachevski εξήρε τη συνεχή στήριξη της ΕΤΕπ προς τη χώρα, υπογραμμίζοντας τη σημασία του διεθνούς χρηματοπιστωτικού ιδρύματος για τη διαδικασία ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ.

Από το 1991, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δραστηριοποιείται στη Βόρεια Μακεδονία, παρέχοντας πάνω από 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδοτική στήριξη για επιχειρήσεις και έργα υποδομής στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας και των υποδομών.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας