Μενού Ροή
Πότε θα γίνουν οι επόμενοι διαγωνισμοί ΑΠΕ στην Τουρκία

Η Τουρκική κυβέρνηση μπορεί να καθυστερεί και πάλι τους πλειστηριασμούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά αποκάλυψε μια εκπληκτική αύξηση της παραγωγικής ικανότητας στον επόμενο γύρο πλειστηριασμών για ηλιακούς σταθμούς.

Οι αιτήσεις που θα παραληφθούν έως τις 12 Ιανουαρίου θα αφορούν 76 μονάδες συνολικά συνολικής ισχύος 1,5 GW.

Το πρόγραμμα για το YEKA GES-5, στο πλαίσιο του προγράμματος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (YEKA), θα δημοσιευθεί αργότερα.

Οι πιθανοί επενδυτές θα ανταγωνιστούν στο γύρο των πλειστηριασμών για συμφωνίες αγοράς ενέργειας για μελλοντικούς ηλιακούς σταθμούς ισχύος 10 MW, 20 MW και 30 MW σε 23 επαρχίες.

Η κυβέρνηση προβλέπει τη μεγαλύτερη ισχύ στο Ντιγιαρμπακίρ, το Βαν και τη Μαλάτια - 120 MW το καθένα.

Ο γύρος δημοπρασίας ηλιακής ενέργειας YEKA GES-5 θα πραγματοποιηθεί πριν από την YEKA GES-4.

Τραπεζικές εγγυήσεις

Οι αιτούντες πρέπει να παρέχουν τραπεζικές εγγυήσεις ύψους 487.000 ευρώ ανά 10 MW. Οι νικητές θα πρέπει να τους αντικαταστήσουν με δύο φορές μεγαλύτερες εγγυήσεις που ισχύουν για δέκα χρόνια.

Φαίνεται ότι η YEKA GES-5 θα διεξαχθεί πριν από τον γύρο YEKA GES-4.

Τον Ιούλιο, η κυβέρνηση προγραμμάτισε την υποβολή αιτήσεων για 1 GW σε ηλιακή ενέργεια για τις 30 Μαρτίου. Πρόκειται για 15 μονάδες με ισχύ 50 MW ή 100 MW σε τρεις μόνο περιοχές: Bor, Erzin και Viranşehir.

Κερδίζει η χαμηλότερη προσφορά

Η αρχική τιμή ανώτατου ορίου και στους δύο γύρους είναι 0,4 TRY ανά kWh ή 0,3 λεπτά του 9 ευρώ, σύμφωνα με την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία. Ο συμμετέχων με τη χαμηλότερη προσφορά κερδίζει.

Η σύμβαση διαρκεί έως ότου ο φορέας εκμετάλλευσης παραδώσει 23 GWh στο δίκτυο για κάθε εγκατεστημένη μεγαβάτ, η οποία μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από μια δεκαετία.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας