Μενού Ροή
Βόρεια Μακεδονία: Περισσότερο από το 90% των εγχώριων αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια καλύπτεται από εγχώριες εγκαταστάσεις

του Bojan Stojkovski

Περισσότερο από το 90% των εγχώριων αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας της Βόρειας Μακεδονίας καλύφθηκε και παρασχέθηκε από εγχώριες εγκαταστάσεις παραγωγής, ενώ το υπόλοιπο 9% ήταν από εισαγωγές, δήλωσε ο κυβερνητικός ενεργειακός συνεργάτης Viktor Andonov κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, τονίζοντας ότι αυτό δεν είχε συμβεί την τελευταία μιάμιση δεκαετία και ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έρχονται οι θετικές αξιολογήσεις, επειδή καταφέραμε να αποσβέσουμε όλους τους πιθανούς κινδύνους και τους κλυδωνισμούς που επιβλήθηκαν από την κρίση με έγκαιρα μέτρα και σωστές πολιτικές», δήλωσε ο  Andonov, προσθέτοντας ότι τα θετικά σχόλια προήλθαν επίσης από τον Αναπληρωτή Διευθυντή της Γραμματείας της Ενεργειακής Κοινότητας στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

«Ενώπιον των βουλευτών, τόνισε ότι η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας έχει ένα πολύ επιτυχημένο επίπεδο εφαρμογής της νομοθεσίας στον τομέα της ενέργειας και επεσήμανε ότι τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση στο σύνολό της είναι καλά και απαραίτητα μέτρα, καθώς και ότι η Βόρεια Μακεδονία δεν είναι η μόνη που αντέδρασε με επιδοτήσεις και κρατική βοήθεια, " πρόσθεσε ο  Andonov .

Η υποστήριξη από την ενεργειακή κοινότητα είναι πολύ σημαντική και η πρόθεση της κυβέρνησης της χώρας είναι να εξετάσει όλες τις συστάσεις πολύ σοβαρά και να συνεχίσει την εξαιρετική συνεργασία στο μέλλον, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Bekteshi: Δεν υπάρχει φθηνότερο ρεύμα για τις εταιρείες ύδρευσης που θα αυξήσουν τις τιμές

Ο υπουργός Οικονομίας της Βόρειας Μακεδονίας Kreshnik Bekteshi δήλωσε ότι ενώ οι τοπικές εταιρείες ύδρευσης ζήτησαν από την κυβέρνηση φθηνή ηλεκτρική ενέργεια, υπάρχουν προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρωθούν για να συμβεί αυτό.

Ο Bekteshi είπε ότι εάν υπάρχουν πιεστικές ανάγκες για μια τέτοια αύξηση, τότε οι εταιρείες ύδρευσης θα πρέπει να βγουν δημόσια και να εξηγήσουν γιατί ζητούν αύξηση της τιμής του νερού.

«Υπάρχει αίτημα από τους δήμους να συνεχιστεί η επιδοτούμενη ηλεκτροδότηση για τις εταιρείες ύδρευσης και για τα σχολεία. Ως κυβέρνηση είμαστε έτοιμοι να τους καλύψουμε, αλλά θα πρέπει να βγουν δημόσια και να πουν γιατί απαιτούν αύξηση της τιμής του νερού", σημείωσε ο Bektesh, προσθέτοντας ότι αν αυξήσουν τις τιμές του νερού, τότε είναι επίσης βέβαιο ότι δεν θα έχουν φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας