Μενού Ροή
Ανησυχία για το «φούσκωμα» των χρεών από λογαριασμούς ρεύματος

Προβληματίζει την κυβέρνηση ο κίνδυνος δημιουργίας νέας γενιάς ληξιπρόθεσμων οφειλών, απότοκο των ανεβασμένων τιμών στο ρεύμα με βάση όσα ανέφερε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, μιλώντας στο Ετήσιο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2021», που διοργανώνει για 25η χρονιά το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 1-2 Δεκεμβρίου 2021,

Στο φόντο αυτό η Γενική Γραμματέας απηύθυνε έκκληση στους προμηθευτές να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να αποτρέψουν τη διόγκωση του φαινομένου και με διακανονισμούς των οφειλών των πελατών τους να αποτρέψουν τα χειρότερα. Παράλληλα η κ. Σδούκου αναφέρθηκε και στην προσπάθεια της κυβέρνησης με τα μέτρα στήριξης για τα νοικοκυριά τονίζοντας ότι το όλο πρόβλημα είναι υπό τη συνεχή παρακολούθηση της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ με αιχμή το σχέδιο αναμόρφωσης της αγοράς , το λεγόμενο Market Reform Plan, που αφορά την ωρίμανση των μεταρρυθμίσεων και τις διορθωτικές παρεμβάσεις στο Target Model  η κ. Σδούκου ανέφερε  ότι το ΥΠΕΝ έχει λάβει τις παρατηρήσεις της Κομισιόν και θα πρέπει σε τρεις μήνες  να προχωρήσει σε σχετικές διορθώσεις του σχεδίου για το  Market Reform Plan, που έχει καταθέσει.

Να σημειωθεί, ότι η Κομισιόν επιμένει στην τόνωση της ρευστότητας της Προθεσμιακής Αγοράς του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, της Ενοδημερήσιας,  αλλά και στη αύξηση των ποσοτήτων της ενέργειας που διατίθενται μέσω προθεσμιακών συμβολαίων, ένεκα και της απόφασης για πρόσβαση τρίτων στην λιγνιτική  παραγωγή της ΔΕΗ.

Η επιστολή της Κομισιόν επισημαίνει ακόμη τη χαμηλή ρευστότητα της Ενδοημερήσιας Αγοράς, ενώ ζητεί μέτρα για τη συμμετοχή σε αυτή του demand response και των traders, οι οποίοι κατά τη γνώμη της θα πρέπει να συμμετέχουν και στην Αγορά Επόμενης Ημέρας.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας