Μενού Ροή
Αριστοτέλης Χαντάβας (Enel Green Power) από τις Βρυξέλλες: «Repowering, υβριδοποίηση, ταχύτερη αδειοδότηση και κίνητρα για ανάπτυξη των ΑΠΕ»

Ο Επικεφαλής Ευρώπης της Enel Green Power, Αριστοτέλης Χαντάβας παρευρέθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της προεδρίας του SolarPower Europe, στο 17o Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Ενέργεια.

Ο κύριος Χαντάβας, στην τοποθέτησή του τόνισε ότι «Είχαμε την ευκαιρία τα προηγούμενα χρόνια να προχωρήσουμε με γρηγορότερα βήματα στην ανάπτυξη των ΑΠΕ στη χώρα μας, όμως δε δείξαμε εγκαίρως την απαραίτητη φιλοδοξία». Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως: «Tώρα βιώνουμε μια ενεργειακή κρίση χωρίς προηγούμενο η οποία μας αναγκάζει να θέσουμε τις ΑΠΕ στο επίκεντρο και να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας και πρέπει να δοθούν κίνητρα και να επιταχυνθεί η αδειοδοτική διαδικασία για άμεση ανάπτυξη έργων ΑΠΕ».

Τέλος, ο Επικεφαλής της Enel Green Power ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του κάνοντας ειδική μνεία στην ενεργειακή αυτονομία της Ε.Ε. και ιδιαίτερα της Ελλάδας καθώς και στις βέλτιστες μελλοντικές λύσεις. Όπως υπογράμμισε «Είναι πραγματικά επιζήμιο ενώ υπάρχουν σε αφθονία οι διαθέσιμοι πόροι, να στηριζόμαστε σε εισαγόμενη ενέργεια, όπως κάναμε τόσα χρόνια. Η Ε.Ε. έχει αποδείξει ότι σε μεγάλες και επείγουσες κρίσεις όπως η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία, δρα άμεσα και συντεταγμένα. Ελπίζουμε ότι αυτό θα πράξει και τώρα».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας