Μενού Ροή
EDPR: Κέρδισε σε δημοπρασία τη σύνδεση με δίκτυο πλωτής ηλιακής ενέργειας στην Πορτογαλία

Η EDP Renewables, η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον κόσμο, εξασφάλισε 70 MVA δυναμικότητας σύνδεσης με το δίκτυο της Alqueva στην δημοπρασία πλωτής ηλιακής ενέργειας στην Πορτογαλία, με σύμβαση CfD (σύμβαση επί διαφορών) για περίοδο 15 ετών.

Η δυναμικότητα σύνδεσης με το δίκτυο αναμένεται να επιτρέψει στην EDPR να εγκαταστήσει έως και 154 MW δυναμικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων 70 MW πλωτών φωτοβολταϊκών στο πλαίσιο της προαναφερθείσας CfD, συν 14 MW πλεονάζουσας ηλιακής δυναμικότητας και 70 MW υβριδικής αιολικής δυναμικότητας, τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στην CfD. Το έργο εκτιμάται ότι θα τεθεί σε λειτουργία το 2025.

Το έργο αυτό αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα δημιουργίας αξίας μέσω της υβριδοποίησης των τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της βελτιστοποίησης της σύνδεσης με το δίκτυο.

Αυτή η επιτυχία της EDPR ενισχύει το προφίλ χαμηλού κινδύνου και τη στρατηγική ανάπτυξής της που βασίζεται στην ανάπτυξη ανταγωνιστικών έργων με μακροπρόθεσμη προοπτική, προωθώντας την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης και την απαλλαγή της οικονομίας από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας