Μενού Ροή
Φωτό: Zbynek Burival-Unsplash
Εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό το φωτοβολταικό της Ρόκας-Iberdrola, στην Κόρινθο

Τα εγκαίνια φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 10 MW, στο Στεφάνι Κορινθίας πραγματοποίησε νωρίς το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β΄.

Πρόκειται για το φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 10 MW που θα κατασκευάσει η R Energy στο Στεφάνι Κορινθίας, το οποίο βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της περιοχής και απέχει 120 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Με τη θέση του πάρκου σε λειτουργία η συνολική εγκαταστημένη ισχύς της εταιρίας θα ανέρχεται στα 19,4 MW.

Προφίλ της εταιρίας και υφιστάμενα έργα

H R Energy1 αποτελεί μέλος του Ομίλου Ρόκας Ανανώσιμες-Iberdrola, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των ΑΠΕ και ειδικότερα στα αιολικά πάρκα. Η εταιρία έχει κατασκευάσει και θέσει σε λειτουργία ακόμα ένα σύμπλεγμα φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 3 MW.

Το εν λόγω έργο βρίσκεται στην Θήβα και έχει αναπτυχθεί στο 92ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας και αποτελείται από 5 μικρότερα φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 3 MW, 500 kW, 300 kW και 100 kW.

Επιπλέον, η εταιρία δρομολογεί την ανάπτυξη ενός σημαντικού χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων σε βάθος τριετίας, τα οποία εκτιμάται να αγγίξουν τα 100 MW.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας