Μενού Ροή
ΕΛΕΤΑΕΝ: Πέντε εικαστικά για τα οφέλη της αιολικής ενέργειας

Η ΕΛΕΤΑΕΝ ετοίμασε ένα νέο infographic με πέντε θεματικές και πέντε αντίστοιχα gif αρχεία (συνημμένα) για να διαδώσει τα οφέλη της Αιολικής Ενέργειας με απλό και κατανοητό τρόπο. Τα πέντε gif αρχεία σχεδιάστηκαν με διαφορετικό χρώμα και εικαστική προσέγγιση.

Τα μηνύματα των πέντε gif αρχείων είναι:

 

Αιολική Ενέργεια – Φθηνή Ενέργεια (Ι)

Τα νέα αιολικά πάρκα στην Ελλάδα παράγουν σήμερα ηλεκτρισμό με κόστος 3,5 φορές χαμηλότερο από το λιγνίτη και 7 φορές χαμηλότερο από το φυσικό αέριο.

Περισσότερα στην επικαιροποιημένη σελίδα της πρωτοβουλίας ask4wind: https://ask4wind.gr/tech-myth02/

 

Αιολική Ενέργεια – Φθηνή Ενέργεια (ΙΙ)

H αιολική ενέργει ωφελεί τους καταναλωτές. Καλύπτει τις ανάγκες 2,4 εκατ. νοικοκυριών στην Ελλάδα. Επιδότησε με πάνω από 1 δις ευρώ τους καταναλωτές τους πρώτους μήνες της κρίσης και συνεχίζει. Οι ΑΠΕ μείωσαν το 2021 την τιμή στην αγορά κατά 2,5 δις ευρώ.

Ανάλυση υπάρχει στην ιστοσελίδα της ΕΛΕΤΑΕΝ: https://eletaen.gr/anartisi-ask4wind-energeiaki-krisi/

 

Αιολική Ενέργεια –Ενέργεια Ελευθερίας

Τα αιολικά πάρκα ενισχύουν την ενεργειακή αυτονομία της χώρας. Χωρίς αυτά θα χρειαζόταν περισσότερο εισαγόμενο φυσικό αέριο, που αναλογεί σε ετήσιο κόστος 4,8 δις ευρώ. Χωρίς τα αιολικά πάρκα, θα χρειαζόταν 34% περισσότερο εισαγόμενο φυσικό αέριο.

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ: https://eletaen.gr/aioliki-energeia-eleftherias-aneksartisias/

 

Αιολική Ενέργεια –Ενέργεια Ανάπτυξης

Η αιολική ενέργεια δημιουργεί θέσεις εργασίας. 6.300 εργαζόμενοι στη χώρα μας. 1,6 θέσεις εργασίας ανά εγκατεστημένο MW, αναλογικά περισσότερες από άλλους κλάδους ηλεκτροπαραγωγής.

Για περισσότερα επισκεφθείτε την σελίδα του ask4wind: https://ask4wind.gr/society-myth02/

 

Αιολική Ενέργεια – Καθαρή Ενέργεια

Η αιολική ενέργεια προστατεύει το περιβάλλον. Εξοικονομεί ρύπους CO2 ίσους με όσους δεσμεύουν 11,3 εκατ. στρέμματα δάσους ή με όσους εκπέμπουν 3,7 εκατ. αυτοκίνητα.

Δείτε συγκεντρωμένα τα οφέλη από την αιολική ενέργεια εδώ: https://eletaen.gr/banners-infographic-ofeli-aiolikis-energeias/

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας