Connect with us

Αναζήτηση στο energymag.gr...

ΑΠΕ

Φωτοβολταϊκά: Η Huawei και ο Όμιλος Pinggao διευρύνουν τη συνεργασία τους σε παγκόσμιο επίπεδο

Η Huawei Digital Power και O Όμιλος Pinggao Co., Ltd υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU), για την περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας τους, αναφορικά με την προμήθεια καινοτόμων και αξιόπιστων μετατροπέων Huawei, για Φ/Β εγκαταστάσεις σε χώρες των Βαλκανίων, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Βόρεια Μακεδονία.

Η PINGGAO είναι μια από τις κορυφαίες εταιρίες κατασκευής ηλεκτρικού εξοπλισμού και EPC ανάδοχος, με πολυετή εμπειρία σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Huawei και η PINGGAO υπέγραψαν τη συμφωνία στο πλαίσιο της κορυφαίας διεθνούς έκθεσης Intersolar Europe 2022 στο Μόναχο.

Μέσω αυτής της συμφωνίας, η Huawei ορίζεται ως ο αποκλειστικός προμηθευτής ηλιακών μετατροπέων για τον Όμιλο Pinggao είτε απευθείας είτε μέσω του επίσημου διανομέα της, παρέχοντας παράλληλα ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη όσον αφορά στην υλοποίηση των έργων στις χώρες των Βαλκανίων.

Ο κ. Kunlun Lyu, Περιφερειακός Εκπρόσωπος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη του Ομίλου Pinggao τόνισεχαρακτηριστικά: «Αποφασίσαμε να διευρύνουμε την επιτυχημένη συνεργασία μας με τη Huawei στην περιοχή των Βαλκανίων, βασιζόμενοι σε μεγάλο βαθμό στη σταθερότητα και την αξιοπιστία των μετατροπέων Huawei οι οποίοι και θα εξασφαλίσουν την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία των εγκαταστάσεών μας. Η ενσωματωμένη προηγμένη τεχνολογία της Huawei, όπως το Smart IV Curve Diagnosis, καθώς και το φάσμα ολοκληρωμένων υπηρεσιών που προσφέρει, θα διευκολύνουν την εγκατάσταση και θα μειώσουνσημαντικά το κόστος λειτουργίας και συντήρησης (O&M)».

Ο κ. Huang Hongqi, CEO της Huawei Technologies South Balkan Region δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που η Pinggao, μια από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες ανάπτυξης φωτοβολταϊκών έργων και EPCπαγκοσμίως, μας εμπιστεύεται ως βασικό προμηθευτή για το χαρτοφυλάκιο των Φ/Β εγκαταστάσεών της και στην περιοχή των Βαλκανίων. Δεσμευόμαστε να τηρούμε τα πρότυπα ποιότητας και απόδοσης, παρέχοντας την απαραίτητη υποστήριξη ώστε να εγγυηθούμε τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια των έργων τους».

Η Huawei έχει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στις τεχνολογίες ψηφιακών και ηλεκτρονικών ισχύος. Ως ο πιο αξιόπιστος πάροχος τεχνολογίας, έχει αναλάβει δράση με σκοπό να διευκολύνει εταιρίες σε διάφορους κλάδους να εξοικονομήσουν ενέργεια και να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα με τη βοήθειακαινοτόμων τεχνολογιών, καθώς και «πράσινων»προϊόντων και λύσεων που παρέχει.

Σχετικά με τον Όμιλο Pinggao

Ο Όμιλος Pinggao ιδρύθηκε το 1970. Έπειτα από 50 χρόνια ανάπτυξης, έχει εξελιχθεί σε παγκοσμίου φήμηςκατασκευαστή εξοπλισμού ισχύος και ολοκληρωμένων συστημάτων. Το επιχειρηματικό πεδίο καλύπτει την έρευνα και ανάπτυξη, τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τις πωλήσεις, τις δοκιμές, τη λειτουργία και τη συντήρηση εξοπλισμού μεταφοράς και διανομής και άλλων υπηρεσιών και συναφούς εξοπλισμού, γενικές συμβάσεις ηλεκτρολογικής μηχανικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες μηχανικής διεργασιών, ολοκληρωμένες υπηρεσίες ενέργειας, αποθήκευση ενέργειας, ηλεκτρικών λεβητώνκαι αποθήκευση θερμικής ενέργειας, εξοπλισμός υπεράκτιου συνδεδεμένου στο δίκτυο αιολικής ενέργειας, εξοπλισμός έξυπνου δικτύου, εγκαταστάσεις φόρτισης και ανταλλαγής κ.λπ.

Το συνολικό ενεργητικό του Ομίλου Pinggao υπερβαίνει τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ και απασχολεί περίπου 10.000 εργαζομένους. Υπάρχουν υποκαταστήματα στην Πολωνία, θυγατρική εταιρία στην Ινδία και γραφεία στο Λάος, στο Νεπάλ, στο Πακιστάν, ενώ σχεδιάζει να ιδρύσει γραφεία στην Ισπανία, Ελλάδα και Καμπότζη.

Η Pinggao στην Ευρώπη

Όσον αφορά στις αγορές του εξωτερικού, μέχρι στιγμής τα ηλεκτρικά προϊόντα υψηλής τάσης του Ομίλου Pinggao εξάγονται σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο, όπως Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, Βραζιλία, Χιλή, Κολομβία και Ινδία, κ.λπ. Τα κύρια επιτεύγματα στην ΕΕ είναι:

1. Όσον αφορά στην υποδομή δικτύου HV, από το 2013, η Pinggao έχει αναλάβει 6 έργα powertransmission & transformation στην Πολωνία, με επίπεδα τάσης που κυμαίνονται από 110 kV έως 400 kV, εκ των οποίων το έργο 400 kV Kozieniceπου ολοκληρώθηκε το 2018 και είναι το πρώτο έργο υποδομής του δικτύου που ολοκληρώθηκε από Κινεζικές εταιρείες στην ΕΕ. Επιπλέον, η PINGGAO κέρδισε την ανάθεση της κατασκευήςτου AD MEPSO (ΔΣΜ Βόρειας Μακεδονίας) – Αποκατάσταση 110 kV OHTL SS Stip – SS Probistip με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2020.
2. Σε επίπεδο κατασκευής και προμήθειας εξοπλισμού, από το 2018 έχει υπογράψει συμβάσεις προμήθειας switch equipment με την ENEL Ιταλίας, συνολικού ύψους περίπου 40 εκατ. ευρώ. Τα προϊόντααφορούν σε διακόπτες κυκλώματος, διακόπτες, HGIS κ.λπ.
3. Όσον αφορά τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η PINGGAO βραβεύτηκε για ένα Φ/Β έργο στέγηςμε αθροιστική ισχύ 10 MW στη Βόρεια Μακεδονία. Τον Μάιο του 2021 της ανατέθηκε Φ/Β έργο ισχύος 2 MW στα Κομνηνά Λαμίας, το οποίο είναι το πρώτο φωτοβολταϊκό έργο στην Ελλάδα.

Σχετικά με τη Huawei Digital Power

H Huawei Digital Power Technologies Co, Ltd. (Huawei Digital Power για συντομία), ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2021 και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους παρόχους προϊόντων και λύσεων ψηφιακής ενέργειας. Δεσμευόμαστε να ενσωματώσουμε ψηφιακές τεχνολογίες και τεχνολογίες ηλεκτρονικών ισχύος, να αναπτύξουμε καθαρή ενέργεια και να επιτρέψουμε στην ψηφιοποίηση της ενέργειας να οδηγήσει την ενεργειακή επανάσταση σε ένα καλύτερο, πιο πράσινο μέλλον. Στον τομέα της παραγωγής καθαρής ενέργειας, συμβάλλουμε στη δημιουργία νέων συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας που βασίζονται κυρίως στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Στον τομέα της ψηφιοποίησης της ενέργειας, κατασκευάζουμε ψηφιακά twins του ενεργειακού κόσμου, βελτιστοποιώντας την παραγωγή και χρήση ενέργειας. Στον τομέα των πράσινων υποδομών ΤΠΕ, συμβάλλουμε στην κατασκευή πράσινων, χαμηλών εκπομπών άνθρακα και έξυπνων data center και δικτύων επικοινωνιών. Στον τομέα των πράσινων μεταφορών, επαναπροσδιορίζουμε τις εμπειρίες οδήγησης και ασφάλειας των καταναλωτών στα ηλεκτρικά οχήματα, επιταχύνοντας την ηλεκτροκίνηση των μεταφορών. Με ολοκληρωμένες έξυπνες ενεργειακές λύσεις, συνεργαζόμαστε με τους εταίρους μας με σκοπό την κατασκευή κτιρίων και πανεπιστημιουπόλεων με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, προωθώντας την αλλαγή σε πόλεις χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Με περίπου 6000 υπαλλήλους, η Huawei Digital Power εξυπηρετεί το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού σε περισσότερες από 170 χώρες και περιοχές.

Διαβάστε επίσης

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Γενναία και δυναμική είναι η απάντηση της Ευρώπης στην ενεργειακή κρίση και στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί, καθώς το χθεσινό πακέτο μέτρων που ανακοίνωσαν οι...

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ

του Γιώργου Νέλλα Επενδύσεις για παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ που μπορούν να ανέλθουν έως τα 3,75 εκατομμύρια ευρώ, με επιδότηση έως 55%, φέρνει το...

ΑΠΕ

Η τάση μετεγκατάστασης περιουσιακών στοιχείων της βιομηχανίας φωτοβολταϊκών στη Γαλλία συνεχίζεται. O κατασκευαστής γυαλιού Alliaverre, σχεδιάζει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ή στις...

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η σημαντική ανάγκη των ευρωπαϊκών χωρών να μειώσουν την κατανάλωση φυσικού αερίου, σε συνδυασμό με τα διαθέσιμα κονδύλια της ΕΕ για την ενεργειακή μετάβαση,...

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ #LIVE

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ #LIVE