Μενού Ροή
Γ. Χατζημαρκάκης: Το White Dragon συνεχίζει να αποτελεί σημαντική επένδυση στις τεχνολογίες υδρογόνου

Με αφορμή τα δημοσιεύματα που φέρουν το «White Dragon» να μένει εκτός καταλόγου των έργων κοινού ενδιαφέροντος (IPCEI) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, CEO της Hydrogen Europe, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, επισημαίνει ότι «το White Dragon αποτελεί μία σημαντική επένδυση στις τεχνολογίες υδρογόνου, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ότι φέρει σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες ιδιαίτερα στην αποθήκευση ενέργειας και την συμπαραγωγή μέσω πράσινου υδρογόνου ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας».

Ο κ. Χατζημαρκάκης επεσήμανε ότι «το μεγαλεπήβολο έργο συνδέεται άρρηκτα με τρία άλλα IPCEI έργα, εκ των οποίων τα δύο έλαβαν ήδη την κοινοποίηση από της ελληνικές αρχές» (Advent Technologies και B&T Composites), ενώ το τρίτο έργο θα κοινοποιηθεί και αυτό από την Ιταλία (Ansaldo Energia), στο πρώτο κύμα των IPCEI υδρογόνου.

Διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο έργο «έχει ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό την αξιολόγησή του στο πρώτο κύμα των έργων IPCEI, για τις τεχνολογίες υδρογόνου και μεταφέρθηκε από την DG Competition στο 3ο κύμα των έργων IPCEI, λόγω του ότι το μεγαλύτερο μέρος αφορούσε υποδομές».

Υπογράμμισε, ότι στην παρούσα συγκυρία «το έργο βρίσκεται εκτός της διαδικασίας προ-κοινοποίησης, όσον αφορά το 3ο κύμα μετά από απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης». αλλά. τόνισε. ότι «αυτό θα μπορούσε να αλλάξει στο μέλλον, με συντονισμένες ενέργειες φορέων του χώρου», όπως του Hydrogen Europe, που ενισχύει σθεναρά την όλη προσπάθεια των περιφερειακών και εθνικών αρχών, καθώς και των εταιρειών που σχετίζονται με το έργο.

Ο CEO της Hydrogen Europe δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «το έργο White Dragon λόγω του μεγέθους του, όσο και των καινοτομιών που διαθέτει, έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέσω του αρμόδιου Αντιπροέδρου Fr. Timmermans, αλλά και την υποστήριξη σε εθνικό επίπεδο από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

Τέλος, ο κ. Χατζημαρκάκης, εξέφρασε την υποστήριξη του «Hydrogen Europe» στην εξέλιξη του White Dragon, το οποίο, όπως ανέφερε, θα μπορέσει «να ενισχύσει άμεσα την ανασυγκρότηση της περιφερειακής και εθνικής οικονομίας με νέες καινοτόμες και πράσινες τεχνολογίες και να ενισχύσει την ενεργειακή αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας