Μενού Ροή
Η ιαπωνική JERA αγοράζει το 35% εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Βιετνάμ για 15 δισ.

Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ενέργειας της Ιαπωνίας JERA δήλωσε σήμερα Τρίτη ότι θα δαπανήσει περίπου 15 δισεκατομμύρια γιεν (112 εκατομμύρια δολάρια) για να αγοράσει μερίδιο 35,1% στη βιετναμέζικη εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Gia Lai Electricity JSC (GEC) για να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό.

Η εξαγορά μιας θυγατρικής του βιετναμέζικου ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων TTC Corp έρχεται καθώς η ιαπωνική εταιρεία κοινής ωφέλειας εντείνει τις προσπάθειές της για απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής.

Η συμφωνία αποσκοπεί στη συμβολή τόσο στην οικονομική ανάπτυξη όσο και στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές στο Βιετνάμ, ανέφερε η JERA σε δήλωση.

Σύμφωνα με τη συμφωνία που θα ολοκληρωθεί έως τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, η JERA θα αγοράσει περίπου το 14% των μετοχών της GEC από την International Finance Corp και περίπου το 21% από την Armstrong Asset Management Pte, δήλωσε η JERA.

Η GEC, η οποία κατέχει περίπου 600 μεγαβάτ (MW) αιολικής, ηλιακής και υδροηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων έργων υπό κατασκευή, στοχεύει να επεκτείνει τα στοιχεία ενεργειακής παραγωγής της στα 1,7 γιγαβάτ (GW) έως το 2025, κυρίως ηλιακή και αιολική ενέργεια, σύμφωνα με το JERA.

Μετά την εξαγορά, τα περιουσιακά στοιχεία της JERA από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέσω μετοχών θα αυξηθούν σε σχεδόν 2 GW, ανέφερε.

Η JERA είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της Tokyo Electric Power της Chubu Electric Power .

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας