Μενού Ροή
Kοζάνη: Όχι στις ΑΠΕ στο όρος Βούρινο

Με κάλεσμα  στη Δημοτική Κοινότητα Σιάτιστας, αλλά και τις άλλες εμπλεκόμενες κοινότητες, το Δήμο Βοΐου και τους όμορους Δήμους Γρεβενών και Κοζάνης, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, να καταψηφίσουν τις ΜΠΕ του έργου για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών,  ζητά ο Ορειβατικός Σύλλογος Σίατιστας ο «Μπούρινος».

Ζητά παράλληλα να προχωρήσει η προσφυγή στο ΣτΕ του Δήμου Βοΐου,να συγκληθεί άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την αποτροπή της εκτέλεσης του έργου και να υπάρξει αντίδραση των συλλογικοτήτων της πόλης της Σιάτιστας αλλά και των απλών πολιτών. Ζητείται επιτακτικά η  περιοχή να εξαιρεθεί από την τοποθέτηση έργων ΑΠΕ καθώς είναι βέβαιη η αλλοίωση των χαρακτηριστικών της κι η μετατροπή της σε Βιομηχανική Ζώνη, υποστηρίζει ο Ορειβατικός Σύλλογος κάνοντας αναφορά στο Όρος Βούρινο (Κορυφή Ασπροβούνι), που είναι μοναδική για την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, σύμφωνα με την Οδ. 92/43/ΕΟΚ, λόγω των σημαντικών οικοτόπων και πανίδας που φιλοξενεί, ενώ έχει ενταχθεί προσφάτως στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO, λόγω της γεωλογικής ιδιαιτερότητάς και σημασίας.

Οι ορειβάτες κάνουν λόγο επίσης για  συναισθηματική αξία του Μπούρινου για την πόλη της Σιάτιστας που είναι τεράστια όπως τονίζουν, για την υδροδότηση της πόλης για την απείρου κάλους περιοχή  και προσφέρεται για αναψυχή, για ορειβασία και για άλλες ορεινές δραστηριότητες.

Πηγή: ertnews.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας