Μενού Ροή
Μέτωπο κατά αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων

Βροχή αρνητικών αποφάσεων σχετικά με την εγκατάσταση αιολικών και φωτοβολταικών πάρκων καθώς και υδροηλεκτρικών έργων από φορείς της Ηπείρου.

Ήδη η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου σε πρόσφατη συνεδρίασή της γνωμοδότησε αρνητικά για 4 έργα ΑΠΕ, τα οποία απασχολούν έντονα τις τοπικές κοινωνίες. Πρόκειται για 3 φωτοβολταϊκά – 2 στο Δήμο Πρέβεζας και ένα στη Ζίτσα – και άλλο ένα υδροηλεκτρικό επί του ποταμού Τύρια, του Δήμου Δωδώνης.

Οξύτερες ωστόσο είναι οι αντιδράσεις για την κατασκευή 2 μεγάλων αιολικών πάρκων στα Θεσπρωτικά όρη και ήδη οι οικείοι Δήμοι έχουν γνωμοδοτήσει αρνητικά προαναγγέλλοντας και προσφυγές σε ένδικα μέσα, προκειμένου να ανακόψουν τη νέα προσπάθεια της αναδόχου εταιρείας η οποία επαναφέρει το θέμα παρουσιάζοντας επικαιροποιημένες περιβαλλοντικές μελέτες.

Το ζήτημα θα συζητηθεί και στην επικείμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου η οποία ήδη από το 2021 είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά στην εγκατάσταση των εν λόγω 2 αιολικών πάρκων.

Πηγή: ertnews.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας