Μενού Ροή
Μια πρωτοποριακή μέθοδος «repowering» αιολικού πάρκου από την RWE

Η γερμανική εταιρεία RWE προχωράει στην αναβάθμιση ανεμογεννήτριας στο Emsland, επιδιώκοντας να την αξιοποιήσει ως παράδειγμα πως τέτοιες εγκαταστάσεις (παλιά αιολικά πάρκα) μπορούν να γίνουν περισσότερο βιώσιμες.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του renews.biz, πρόκειται για μια τουρμπίνα ισχύος 1.8 MW η οποία βρίσκεται σε λειτουργία στο πάρκο Lengerich από το 2003 και θα αντικατασταθεί με μια άλλη ισχύος 5.7 MW.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα αναβαθμιστεί η απόδοση του πάρκου με την νέα ανεμογεννήτρια να είναι σε θέση να προμηθεύσει περίπου 4 χιλιάδες νοικοκυριά, όπως ανέφερε η RWE.

Μέχρι τώρα, η υφιστάμενη τουρμπίνα παρήγαγε αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να καλύπτει τις ανάγκες περίπου 1000 νοικοκυριών.

Επιπλέον, για πρώτη φορά η RWE θα χρησιμοποιήσει προκατασκευασμένη βάση για την κατασκευή του νέου πάρκου.

Πιο συγκεκριμένα, η βάση αναπτύχθηκε από την εταιρεία Smart & Green Anker Foundations και αποτελείται από 100% προκατασκευασμένα μέρη που παράγονται στο εργοστάσιο σκυροδέματος.

Όπως αναφέρεται, χρησιμοποιείται μόνο το ένα τρίτο του χάλυβα και του μπετό που κατά συνήθεια χρησιμοποιείται για χυτά σταθερά θεμέλια.

Δεδομένου ότι όλα τα εξαρτήματα μπορούν να παραχθούν εκ των προτέρων σε ένα εργοστάσιο σκυροδέματος, ο χρόνος κατασκευής μειώνεται σημαντικά, καθώς η κατασκευή μπορεί να προχωρήσει ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, προσθέτει η RWE σε σχετική της ανακοίνωση.

Επιπρόσθετα, η συναρμολόγηση είναι λιγότερο περίπλοκη, οικονομικά αποδοτικότερη και φιλικότερη προς το περιβάλλον. Αντί να χρησιμοποιηθούν 120 μπετονιέρες, τα μέρη της βάσης παραδίδονται με περίπου 30 δρομολόγια φορτηγών και στη συνέχεια βιδώνονται μεταξύ τους στο χώρο. Κατά συνέπεια, μπορούν επίσης πολύ εύκολα να αποσυναρμολογηθούν αργότερα και να αξιοποιηθούν διαφορετικά ή και να αποσυρθούν τελείως.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η αποξήλωση της παλιάς ανεμογεννήτριας προγραμματίζεται για την άνοιξη του επόμενου έτους. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η κατασκευή του «νέου» πάρκου, ώστε, βάσει χρονοδιαγράμματος, να τεθεί σε λειτουργία το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας