Μενού Ροή
Πότε βλέπει η αγορά αποκλιμάκωση τιμών στην ενέργεια;

Η στήριξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και η ανάπτυξη της παραγωγής τους αποτελεί τη βασική λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης τιμών που έχει η Ευρώπη τώρα. Αυτό απάντησε σε ερώτηση του energymag.gr o Miguel Stilwell d’Andrade, Διευθύνων Σύμβουλος της EDP και της EDP Renewables, που αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον κόσμο με παρουσία σε 25 διεθνείς αγορές, κατά τη χτεσινή εκδήλωση εγκαινίων του Αιολικού Πάρκου της εταιρίας στο Λιβάδι Μαλεσίνας του Δήμου Λοκρών.

Όπως τόνισε ο κ. Stilwell οι τιμές κινούνται ανοδικά, αναλογικά με την εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου λόγω κυρίως της ζήτησης στην Ασία, αλλά και της έλλειψης σε αποθέματα που παρατηρείται στην Ευρώπη. Παράλληλα στάθηκε και στην εξάρτησης από τη Ρωσία, τονίζοντας ότι οι σχετικές ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες είναι στη θετική κατεύθυνση. Πάντως δήλωσε αισιόδοξος πως μέσα στους επόμενους έξι μήνες οι τιμές θα επιστρέψουν και πάλι σε φυσιολογικά επίπεδα.

Να σημειωθεί ότι στα 250,22 ευρώ/MWh διαμορφώθηκε η Τιμή Εκκαθάρισης Αγοράς (ΤΕΑ) της Αγοράς Επόμενης Ημέρας για σήμερα Παρασκευή 26/11/2021. Η τιμή σημείωσε πτώση 12% σε σχέση με την τιμή της Πέμπτης

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας