Μενού Ροή
Πράσινο φως από τη ΡΑΕ για τα αιολικά της  Greekstream της Intrakat

Διευρύνει το χαρτοφυλακιό της στην αιολική ενέργεια η νεόσυστατη εταιρεία Greekstream, η οποία ανήκει στον ευρύτερο όμιλο της Intrakat.

Με χτεσινές της αποφάσεις η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας άναψε το πράσινο φως για πέντε ακόμα αιολικά δυναμικότητας 187 MW. Θα αναπτυχθούν σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας.

Η Greekstream είναι η εταιρεία που δημιούργησε ο κ. Λουκάς Λαζαράκης γνωστός στην αγορά από την τετραετή θητεία του, -την περίοδο 2013-2017-, στο «τιμόνι» της EDF EN Hellas και αργότερα στην επίσης εταιρεία ΑΠΕ Nostira.

Οι πέντε άδειες αιολικών είναι οι εξής:

  • Σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 44,00MW στη θέση ΚΗΠΟΣ, της Δημοτικής Ενότητας ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,ΑΝΩΓΕΙΟΥ,ΚΑΤΣΑΝΟΧΩΡΙΩΝ, του Δήμου ΔΩΔΩΝΗΣ,ΖΗΡΟΥ,ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ, της Περιφερειακής Ενότητας ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ,ΠΡΕΒΕΖΑΣ, της Περιφέρειας ΗΠΕΙΡΟΥ.
  • Παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 22,00MW στη θέση ΖΑΚΑ, της Δημοτικής Ενότητας ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ, ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ, ΜΕΛΙΤΗΣ, του Δήμου ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ, ΕΔΕΣΣΑΣ, ΦΛΩΡΙΝΑΣ, της Περιφερειακής Ενότητας ΦΛΩΡΙΝΑΣ,ΠΕΛΛΑΣ, της Περιφέρειας ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
  • Σταθμός εγκατεστημένης ισχύος 44,00MW στη θέση ΠΡΟΜΑΧΟΣ, της Δημοτικής Ενότητας ΒΙΤΣΙΟΥ,ΚΟΡΕΣΤΙΩΝ, του Δήμου ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, της Περιφερειακής Ενότητας ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, της Περιφέρειας ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
  • Αιολικό πάρκο εγκατεστημένης ισχύος 38,50MW στη θέση ΓΕΡΟΔΗΜΟΥ, της Δημοτικής Ενότητας ΒΙΤΣΙΟΥ, του Δήμου ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, της Περιφερειακής Ενότητας ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, της Περιφέρειας ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
  • Μονάδα αιολικών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 38,50MW στη θέση ΚΑΣΤΡΟΥΜΑΣ, της Δημοτικής Ενότητας ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ,ΠΥΛΛΗΝΗΣ, του Δήμου ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, της Περιφερειακής Ενότητας ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, της Περιφέρειας ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας