Μενού Ροή
Σδούκου: Φθηνές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας μόνο με περισσότερες ΑΠΕ

Χαρακτήρα κατεπείγοντος πλέον αποκτά η συζήτηση για την πράσινη ενεργειακή μετάβαση στην Ευρώπη με δεδομένες τις τρέχουσες εξελίξεις διεθνώς και την Ευρώπη, όπως ανέφερε η Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΝ, Αλεξάνδρα Σδούκου, μιλώντας νωρίτερα στο συνέδριο του Economist.

Το «κατεπείγον» της υπόθεσης έγκειται στο γεγονός ότι πλάι στην κλιματική κρίση συνδυάζεται με την γεωπολιτική κρίση που δημιουργεί ένα εκρηκτικό μίγμα, όπως ανέφερε.

Πρόσθεσε πως η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι η επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης, με περισσότερη πράσινη ενέργεια, επιτυγχάνοντας έτσι τόσο καλύτερο δείκτη ενεργειακής ασφάλειας όσο και φθηνότερες τιμές για τους καταναλωτές.

Επιπρόσθετα, υπογράμμισε πως χρειάζονται τολμηρές πολιτικές σε αυτή την κατεύθυνση.

Αναγνωρίζοντας ότι η αδειοδοτική διαδικασία αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για την περαιτέρω επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης, η κα. Σδούκου αναφέρθηκε στην πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου με το νομοσχέδιο για την β’ φάση απλοποίησης της αδειοδοτικής διαδικασίας των ΑΠΕ, που στόχο έχει να εξαλειφθούν αχρείαστες διαδικασίες και να συντμηθεί ο απαιτούμενος χρόνος.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας