Μενού Ροή
Συμμαχία για το Ανανεώσιμο Υδρογόνο: Ο Χάρτης Πολιτικής

Η «Συμμαχία για το  Ανανεώσιμο Υδρογόνο» που «λανσαρίστηκε» τον Νοέμβριο του 2020, έχει αποκτήσει την υποστήριξη κορυφαίων επιχειρήσεων σε ολόκληρη την ενεργειακή αλυσίδα αξίας. Σήμερα, η Συμμαχία κυκλοφόρησε τον Χάρτη Πολιτικής της για να υποστηρίξει την ενσωμάτωση του ανανεώσιμου υδρογόνου στην Ευρώπη και να θέσει την ήπειρο στην πρώτη γραμμή του παγκόσμιου αγώνα για φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις.

Ιδρύθηκε από την SolarPower Europe, την WindEurope και υποστηρίζεται από την Breakthrough Energy. Η «Συμμαχία για το  Ανανεώσιμο Υδρογόνο» βασίζεται στην επιτυχία της εκστρατείας «Επιλογή Ανανεώσιμου Υδρογόνου» με επικεφαλής την SolarPower Europe και την WindEurope, η οποία κατέληξε να αναγνωρίζει το ανανεώσιμο υδρογόνο ως τη μόνη βιώσιμη λύση για την Ευρώπη.

Στον Χάρτη Πολιτικής που παρουσιάστηκε πρόσφατα, η Συμμαχία θέτει τα κρίσιμα θεμέλια πολιτικής για να ξεκινήσει μια οικονομία υδρογόνου με ανανεώσιμες πηγές στην Ευρώπη.

Πρώτον, οι υποστηρικτές του Συνασπισμού καλούν τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να δημιουργήσουν ηγετικές αγορές σε τομείς που θα επωφελούνταν περισσότερο από τις ανανεώσιμες λύσεις υδρογόνου. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι υπάρχοντες χρήστες υδρογόνου και διάφοροι άλλοι «ενεργοβόροι» τομείς, όπως η βιομηχανία έντασης ενέργειας, οι μεταφορές, ιδίως η αεροπορία και η ναυτιλία.

Η αναβάθμιση της ανανεώσιμης βιομηχανίας υδρογόνου και των υποδομών είναι επίσης σημαντική. Αυτό απαιτεί την ανάπτυξη πρόσθετης δυναμικότητας ΑΠΕ και την εισαγωγή συστημάτων υποστήριξης για να καταστεί ανταγωνιστικό το ανανεώσιμο υδρογόνο. Η ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας είναι επίσης απαραίτητη για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας κλάσης ανταγωνιστικής βιομηχανίας ηλεκτρολυτών.

Τέλος, το κανονιστικό πλαίσιο της ΕΕ μπορεί να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην τόνωση των επενδύσεων που θα κλείσουν τον κύκλο από την προσφορά έως τη ζήτηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ο Συνασπισμός ζητά έναν πανευρωπαϊκό ορισμό του ανανεώσιμου υδρογόνου και την εξισορρόπηση του ανταγωνισμού μεταξύ των ενεργειακών φορέων, ιδίως μέσω των φορολογικών κανόνων.

 

Διαβάστε τον Χάρτη Πολιτικής του Συνασπισμού, ο οποίος έλαβε και την υποστήριξη της Επιτρόπου Ενέργειας Kadri Simson.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας