Μενού Ροή
Τα Ολλανδικά μερίδια στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μειώθηκαν το 2021

Τα μερίδια των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μειώθηκαν στο 12% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας της χώρας πέρυσι, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ολλανδίας, σύμφωνα με το ολλανδικό μέσο ενημέρωσης, NL Times.

Τα μερίδια της χώρας ανήλθαν στο 12% πέρυσι, γεγονός που αποτελεί πτώση από το 2020, όταν ο αριθμός αυτός ήταν 14%. Αυτό σημαίνει ότι η Ολλανδία δεν εκπληρώνει πλέον τους στόχους 20-20-20 της ΕΕ.

Μέρος της αιτίας για την πτώση αυτή των μεριδίων ήταν η μείωση των εισαγωγών ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Το 2020, το 2,5% του συνολικού ενεργειακού μεριδίου προερχόταν από εισαγωγές ενέργειας, ενώ το 2021 δεν υπήρχαν τέτοιες εισαγωγές, σύμφωνα με τους NL Times.

Ένας άλλος λόγος ήταν η εφαρμογή της αναθεωρημένης οδηγίας της ΕΕ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η οποία εφάρμοσε αυστηρότερα κριτήρια για το τι συνιστά βιομάζα.

Παρά την πτώση των μεριδίων, οι Κάτω Χώρες είδαν αύξηση στους τομείς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η κατανάλωση αιολικής ενέργειας αυξήθηκε κατά 36% και η συνολική ισχύς των ανεμογεννητριών αυξήθηκε κατά 16%. Επιπλέον, η κατανάλωση ηλιακής ενέργειας αυξήθηκε κατά 28% λόγω της αύξησης των ηλιακών συλλεκτών.

Πηγή: euractiv.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας