Μενού Ροή
Total Eren: Μεγάλη συμφωνία για φωτοβολταϊκά στην Αυστραλία

Η γαλλική εταιρεία παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές Total Eren υπέγραψε Μνημόνιο Συνεννόησης (MoU) για την κατασκευή ενός ηλιακού πάρκου ισχύος 2 GW το οποίο θα τροφοδοτεί ένα συγκρότημα παραγωγής πράσινου υδρογόνου 1 GW στη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας.

Η εταιρεία με έδρα το Παρίσι προτείνει να εγκαταστήσει το πάρκο κοντά στο Darwin, την πρωτεύουσα της Βόρειας Επικράτειας. Το σύμφωνο με την τοπική κυβέρνηση, το οποίο περιγράφει τη συνεργασία της Total Eren με τις αρχές, υπεγράφη τη Δευτέρα.

Ονομάζεται Darwin H2 Hub και θα είναι μια τεράστια μονάδα ηλεκτρόλυσης για την παραγωγή περισσότερων από 80,000 τόνων πράσινου υδρογόνου ετησίως. Η παραγωγή σχεδιάζεται να προσφέρεται τόσο σε εγχώριες όσο και διεθνείς εταιρείες.

Το φωτοβολταϊκό πάρκο θα καταλαμβάνει συνολική έκταση 4,000 στρεμάτων

Η Total Eren, ο βραχίονας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του γαλλικού ενεργειακού ομίλου TotalEnergies, εκτιμά ότι το έργο έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και 175 θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία του πάρκου

«Το σχέδιό μας είναι να επιταχύνουμε την ανάπτυξη του έργου για την παροχή πράσινου υδρογόνου και επίσης την ευκαιρία παροχής ανανεώσιμης ενέργειας που υποστηρίζει τα σχέδια απαλλαγής από τις ανθρακούχες βιομηχανίες έντασης ενέργειας στην Επικράτεια», δήλωσε ο Kam Ho, διευθύνων σύμβουλος της Total Eren Australia.

Παγκοσμίως, η Total Eren λειτουργεί πάνω από 3,5 GW αιολικής και ηλιακής φωτοβολταϊκής ισχύος.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας