Μενού Ροή
Τουρκία: Για πρώτη φορά η μεγαλύτερη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας έγινε από αιολικά

Οι αιολικοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας στην Τουρκία παρήγαγαν τη μεγαλύτερη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας  για πρώτη φορά, ξεπερνώντας το φυσικό αέριο και τον άνθρακα.

Είναι το δεύτερο σημαντικό επίτευγμα του αιολικού τομέα αυτόν τον μήνα, μετά το ρεκόρ ημερήσιας παραγωγής στις 10 Νοεμβρίου, όταν τα αιολικά πάρκα παρήγαγαν 181.249 MWh ή το 20,1 τοις εκατό της παραγωγής της χώρας.

Στις 28 Νοεμβρίου, το μερίδιο της αιολικής ενέργειας έφτασε το 22,6%, δήλωσε η Τουρκική Εταιρεία Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (TEIAŞ).

Τα αιολικά πάρκα παρήγαγαν 178.964 MWh από 791.794 MWh συνολικά, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με αέριο σημείωσαν μερίδιο 22%, ακολουθούμενοι από μερίδιο 17,8% από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής που τροφοδοτούνται από εισαγόμενο άνθρακα. Τα αιολικά πάρκα είναι η μεγαλύτερη ανανεώσιμη πηγή στη χώρα από άποψη δυναμικότητας μετά τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς

Τον Αύγουστο, οι σταθμοί αιολικής ενέργειας στην Τουρκία έφτασαν σε ισχύ ρεκόρ 10 GW. Στα τέλη Ιουλίου, η συνολική ισχύς ισχύος της Τουρκίας ήταν 98,8 GW. Τώρα, η εγκατεστημένη ισχύς της αιολικής ενέργειας ανέρχεται στα 10,6 GW και είναι η μεγαλύτερη ισχύς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μετά τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς, με 31 GW.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ισχύς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Τουρκία, εξαιρουμένης της υδροηλεκτρικής ενέργειας, αναμένεται να αυξηθεί από 19,07 GW το 2020 σε 49,31 GW έως το 2030.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία σκοπεύει να εγκαταστήσει 10.000 MW σε αιολικά πάρκα και ηλιακά πάρκα έως το 2027.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας