Μενού Ροή
Φωτό: Zbynek Burival-Unsplash
Βουλγαρογαλλική συμμαχία για την ανάπτυξη φωτοβολταικών στην Ανατολική Ευρώπη

Την έναρξη μιας μεγάλης κλίμακας στρατηγικής συνεργασίας σε φωτοβολταικά πάρκα ανακοίνωσαν η Βουλγαρική εταιρεία Solapro και η Γαλλική εταιρεία GreenYellow. Το πρώτο κοινό τους έργο θα είναι ένας φωτοβολταϊκός σταθμός 4 MW για τη βουλγαρική θυγατρική της εταιρείας Solvаy με έδρα το Βέλγιο. Η εκτιμώμενη ετήσια παραγωγή είναι 5,3 GWh.

Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν τουλάχιστον 100 MW ηλιακών εγκαταστάσεων στην Ανατολική Ευρώπη

Η φωτοβολταϊκή μονάδα θα κατασκευαστεί σε βιομηχανικό οικόπεδο που ανήκει στην Provadsol, θυγατρική της Solvаy-Sodi στη Βουλγαρία. Η Solarpro δήλωσε ότι θα αναπτύξει, θα κατασκευάσει και θα λειτουργήσει τη μονάδα για την GreenYellow ως τον κύριο επενδυτή.

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ακόμα το σχέδιο τους για την εγκατάσταση τουλάχιστον 100 MW ηλιακών εγκαταστάσεων στην Ανατολική Ευρώπη έως το 2025. Η Solarpro επιλέχθηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας για την εγκατάσταση ενός ηλιακού σταθμού ισχύος 50 MW.

Υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για συμφωνίες PPAs

«Η συνεργασία με την GreenYellow θα αυξήσει όλους τους απαραίτητους πόρους - ανθρώπινο κεφάλαιο, τεχνική εμπειρία και χρηματοδότηση για την επίτευξη, στο εγγύς μέλλον, τουλάχιστον 100 MWp στην Ανατολική Ευρώπη », δήλωσε ο Konstantin Nenov, Διευθύνων Σύμβουλος της Solarpro. Πρόσθεσε ότι οι αυξήσεις των τιμών στις ενεργειακές αγορές έχουν προκαλέσει το επενδυτικό ενδιαφέρον.

«Με αυτή τη στρατηγική συνεργασία με τη Solarpro, η GreenYellow συνεχίζει τη διεθνή επέκτασή της, σύμφωνα με τις ισχυρές αναπτυξιακές φιλοδοξίες της. Χάρη σε αυτήν τη συνεργασία, στοχεύουμε να αναπτύξουμε 100 MWp εγκατεστημένης ισχύος έως το 2025», δήλωσε ο Otmane Hajji, Διευθύνων Σύμβουλος της GreenYellow.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας