Μενού Ροή
Ξεκίνησαν οι προσφορές για το mega φωτοβολταικό project 1.5 GW του Άμπου Ντάμπι

Eκδηλώσεις ενδιαφέροντος για τo mega project ανάπτυξης φωτοβολταικού πάρκου δυναμικότητας 1,5 GW στο Άμπου Ντάμπι άρχισε να δέχεται η Emirates Water and Electricity Co.

Το EWEC επισημαίνει ότι το φωτοβολταϊκό έργο Al Ajban 1,5 GW, μια ηλιακή εγκατάσταση πράσινου πεδίου, θα παίξει έναν «θεμελιωδώς σημαντικό» ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση του Άμπου Ντάμπι.

Θα παράγει επίσης αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για περίπου 160.000 σπίτια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Μετά την έναρξη των εμπορικών δραστηριοτήτων, αναμένεται να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα του Άμπου Ντάμπι κατά περισσότερους από 2,4 εκατομμύρια μετρικούς τόνους ετησίως, σύμφωνα με το EWEC.

«Οι στρατηγικές επενδύσεις μας στην ηλιακή ενέργεια μας οδήγησαν να αναπτύξουμε το Noor Abu Dhabi, το σημερινό μεγαλύτερο ηλιακό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στον κόσμο, και το Al Dhafra Solar PV, το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο μονοθέσιο ηλιακό εργοστάσιο του νέου κόσμου μόλις λειτουργήσει εμπορικά». δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του EWEC, Όθμαν Αλ Άλι.

«Με το Al Ajban Solar PV, το οποίο θα είναι παρόμοιο σε μέγεθος και χωρητικότητα με το Al Dhafra Solar PV, το Άμπου Ντάμπι και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα έχουν τους τρεις μεγαλύτερους, κορυφαίους παγκοσμίως σταθμούς ηλιακής ενέργειας, αυξάνοντας τη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου παραγωγής ενέργειας και προωθώντας σημαντικά την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές του ενεργειακού τομέα».

Οι πλειοδότες αναμένεται να χειριστούν την ανάπτυξη, τη χρηματοδότηση, την κατασκευή, τη λειτουργία, τη συντήρηση και την ιδιοκτησία του εργοστασίου. Ο νικητής του έργου θα λάβει έως και 40% μερίδιο στο έργο, με το υπόλοιπο να κατέχεται έμμεσα από την κυβέρνηση του Άμπου Ντάμπι.

Η EWEC θα υπογράψει μια μακροπρόθεσμη συμφωνία αγοράς ενέργειας με τον επιλεγμένο προγραμματιστή. Η συμφωνία θα δομηθεί ως σύμβαση αγοράς ενέργειας, βάσει της οποίας η EWEC θα πληρώνει μόνο για την καθαρή ηλεκτρική ενέργεια που παρέχει η ηλιακή εγκατάσταση.

Η εταιρεία είπε ότι οι υποψήφιοι προγραμματιστές πρέπει να υποβάλουν τα έγγραφά τους έως το μεσημέρι της 27ης Μαΐου.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας