Μενού Ροή
Αποζημιώσεις για το πλαφόν στους παρόχους ενέργειας και αερίου της Σλοβενίας

Η κυβέρνηση αποφάσισε να βοηθήσει όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου με αποζημίωση επειδή αναγκάστηκαν να πουλήσουν ενέργεια σε ανώτατες τιμές και το μέτρο υπολογίζεται σε περίπου 350 εκατ. ευρώ σε ετήσιο επίπεδο.

Τα κριτήρια επιλεξιμότητας καθορίστηκαν από την ειδική ομάδα του πρωθυπουργού για το κόστος ζωής και ο διαχειριστής της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας Borzen έχει αναλάβει την καταβολή της αποζημίωσης.

«Αντιμετωπίζουμε την κρίση του κόστους ζωής και αποζημιώνουμε τους παρόχους για πολλά έσοδα επειδή πρέπει να πωλούν σε ανώτατες τιμές, τόσο την ηλεκτρική ενέργεια όσο και το φυσικό αέριο», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Μπογιάν Κούμερ μετά τη συνεδρίαση της κυβέρνησης την Πέμπτη.

Οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου για τα νοικοκυριά, τις μικρές επιχειρήσεις και ορισμένους προστατευόμενους χρήστες έχουν τεθεί σε ανώτατο όριο από τον Σεπτέμβριο. Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση αποφάσισε επίσης να τις καλύψει για τα δημόσια ιδρύματα, τις δημόσιες επιχειρήσεις, τους δημόσιους οργανισμούς και τους δήμους.

Το καθεστώς αντιστάθμισης έρχεται σε συνέχεια ενός καθεστώτος ενισχύσεων ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον επιχειρηματικό τομέα που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου και περιλαμβάνει επιδοτήσεις για τις υψηλές τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, του φυσικού αερίου και του ατμού, ένα κρατικό καθεστώς επιδότησης για άδεια και μερική απασχόληση, καθώς και δάνεια ρευστότητας.

Πηγή: euractiv.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας