Connect with us

Αναζήτηση στο energymag.gr...

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΔΕΔΔΗΕ: Νέες ψηφιακές υπηρεσίες μέσω κινητού με το MyDEDDiE

myDeddie

Νέες ψηφιακές υπηρεσίες παρέχει η ανανεωμένη εφαρμογή mobile app MyDEDDiE με στόχο τη διευκόλυνση της εξυπηρέτησης και την απλοποίηση της εμπειρίας του χρήστη.

Όλοι οι πολίτες μπορούν να κατεβάσουν το ΜyDEDDiE στο κινητό τους μέσα από το app store για iOS ή από το google store για Android και όπως τονίζεται, η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα για άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ 24/7 οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

Αναλυτικά οι δυνατότητες που προσφέρει είναι:

– Δημιουργία λογαριασμού χρήστη και αποθήκευση αριθμών παροχής του ενδιαφέροντός του με δυνατότητα χρήσης φιλικών ονομασιών.
– Δήλωση/ανάκληση βλάβης ηλεκτροδότησης και επισκόπηση υφιστάμενων βλαβών.
– Δήλωση επικίνδυνης κατάστασης στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.
– Υποβολή αιτήματος επικοινωνίας.
– Υποβολή αιτήματος για αρχική σύνδεση ηλεκτροδότησης/επαύξησης ή μείωσης ισχύος υφιστάμενης ηλεκτροδότησης.
– Υποβολή αιτήματος ενοποίησης παροχών λόγω τροποποίησης της εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης ή μετατόπισης παροχής.
– Υποβολή αιτήματος ελέγχου ορθής λειτουργίας μετρητικής διάταξης.
– Χορήγηση ή κατάργηση νυχτερινού τιμολογίου.
– Ανάκληση υπάρχοντος αιτήματος.
– Υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) για αρχικό ή έκτακτο έλεγχο ή τακτικό επανέλεγχο των εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.
– Καταχώριση ενδείξεων μετρητή.
– Προβολή στατιστικών καταναλώσεων, ιστορικών καταναλώσεων παροχής και ενδείξεων μετρητών (παρέχονται για έως και 5 έτη πίσω) και διαγραμμάτων καμπυλών για τηλεμετρούμενες παροχές.
– Προβολή διαγραμμάτων κατανάλωσης και σύγκριση των καταναλώσεων μεταξύ του τρέχοντος και προηγούμενου έτους (παρέχεται για έως και 2 έτη πίσω).
– Λήψη αυτοματοποιημένων ειδοποιήσεων για προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης.
– Λήψη αυτοματοποιημένων ειδοποιήσεων αναφορικά με την επερχόμενη ημερομηνία καταμέτρησης.
– Λήψη αυτοματοποιημένων ειδοποιήσεων αναφορικά με την αλλαγή κατάστασης ενός υποβληθέντος αιτήματος.
– Πρόσβαση στο ιστορικό των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί, από όπου παρέχονται όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με το εκάστοτε αίτημα όπως η ημερομηνία υποβολής, η κατηγορία αιτήματος, η κατάσταση αιτήματος κ.λπ.
– Προβολή του συνόλου των ειδοποιήσεων ενδιαφέροντος του χρήστη σε θυρίδα εισερχομένων μηνυμάτων και επισκόπηση κάθε ειδοποίησης ξεχωριστά.

Οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν στο MyDEDDiE μέσω ταυτοποίησης με TaxisNet, για πρόσβαση στο σύνολο της λειτουργικότητας της εφαρμογής, διατηρώντας έτσι και το προφίλ τους με τις παροχές που τους ενδιαφέρουν. Αν δεν επιθυμούν την ταυτοποίηση μέσω TaxisNet, μπορούν να εισέλθουν ως απλοί επισκέπτες και να κάνουν χρήση περιορισμένων λειτουργιών.

Άμεση Ενημέρωση

Παράλληλα, οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν άμεσα ειδοποιήσεις γενικού σκοπού ή διακοπών ηλεκτροδότησης σε έναν ή και περισσότερους δήμους/κοινότητες της επιλογής τους.

Για τη δήλωση βλάβης, τα αιτήματα επικοινωνίας και σύνδεσης με το δίκτυο, την ανάκληση οποιουδήποτε αιτήματος και για την καταχώριση ενδείξεων, απαιτείται η χρήση του ονοματεπωνύμου και ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου, μέσω του οποίου θα πρέπει να παραληφθεί και να επιβεβαιωθεί ένας προσωρινός κωδικός (OTP) πριν την τελική υποβολή ή ανάκληση.

Μέσω της εφαρμογής επιτυγχάνεται η άμεση λήψη της δήλωσης βλάβης και του υποβληθέντος αιτήματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ καθώς και η αυθημερόν καταχώριση των ενδείξεων στα κεντρικά πληροφοριακά συστήματα.

O Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ κ. Τάσος Μάνος ανέφερε σχετικά: “Μέσα από αυτή την ανανεωμένη εφαρμογή, ο ΔΕΔΔΗΕ υλοποιεί τη δέσμευσή του για την πλήρη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του και τον μετασχηματισμό του σε μια σύγχρονη πελατοκεντρική επιχείρηση. Ο ΔΕΔΔΗΕ εκσυγχρονίζεται και με σύμμαχο τις νέες τεχνολογίες επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του”.

Διαβάστε επίσης

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ολοκληρώνονται οι εργασίες των συνεργείων του για την αποκατάσταση των ζημιών στο Δίκτυο Χαμηλής Τάσης του Βόλου, ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, καθώς ολοκληρώθηκε η επανηλεκτροδότηση...

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την παύση κάθε νέας επένδυσης στην Ελλάδα και την διερεύνηση επιλογών παραγωγής σε άλλες χώρες, ανακοίνωσε η Landis+Gyr μετά την απόφαση του Συμβουλίου της...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ΔΕΔΔΗΕ για μια ακόμη φορά εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για την αποφυγή εξαπάτησής τους από πρόσωπα που προφασίζονται την ιδιότητα υπαλλήλων/εκπροσώπων της...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εκτιμάται ότι μέχρι σήμερα το πρωί θα έχουν αποκαταστήσει την ηλεκτροδότηση σχεδόν στο σύνολο των κτιρίων στις πληγείσες περιοχές της...

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ #LIVE

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ #LIVE