Μενού Ροή
"Dream team" ξένων μετόχων στη ΔΕΗ: Ποιοι παίρνουν μεγάλα ποσοστά

Με ισχυρούς διεθνείς μετόχους θα εξέλθει η ΔΕΗ από τη διαδικασία της μεγάλης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, καθώς, εκτός από το fund CVC, που θα έχει το ρόλο του βασικού επενδυτή (Cornerstone Investor) και θα αποκτήσει ποσοστό 10% στο μετοχικό κεφάλαιο, σημαντική συμμετοχή μέσω της αύξησης, χαμηλότερη πάντως του 10%, αναμένεται να αποκτήσουν η Blackrock και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Η διαδικασία της αύξησης κεφαλαίου εισέρχεται στην τελική ευθεία, καθώς αυτή την εβδομάδα αναμένεται η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ενώ την Παρασκευή θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ και την προσεχή Τρίτη, 2 Νοεμβρίου θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών.

Το τελικό ποσό της αύξησης κεφαλαίου και η τιμή διάθεσης θα «κλειδώσουν» στο διοικητικό συμβούλιο της προσεχούς Παρασκευής. Μετά τις εγκρίσεις θα ξεκινήσουν και τα επίσημα roadshow για την παρουσίαση της αύξησης σε επενδυτές του εξωτερικού.

Όλα δείχνουν ότι τελικώς θα επιλεγεί, λόγω του έντονου επενδυτικού ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται, μια αρκετά μεγαλύτερη αύξηση από το ελάχιστο όριο των 750 εκατ. ευρώ που έχει ανακοινωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΔΕΗ προσανατολίζεται να αυξήσει το ποσό που θα αντληθεί σε 1,2 έως και 1,3 δισ. ευρώ. Σ’ αυτή την περίπτωση, θα εκδοθούν 140 έως 150 εκατ. νέες μετοχές, ενώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών θα γίνει εντός του εύρους των 8,5 με 9 ευρώ, δηλαδή πλησίον των επιπέδων που βρίσκεται τώρα η μετοχή, που χθες έκλεισε στα 9,08 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την ανακοίνωση για την ΑΜΚ, η μετοχή είχε υποχωρήσει έως το χαμηλό των 7,80 ευρώ στη συνεδρίαση της Παρασκευής 24 Σεπτεμβρίου, όμως έκτοτε έχει βελτιώσει σημαντικά την εικόνα της, κερδίζοντας 10,73% τον Οκτώβριο και παραμένει σε επίπεδα άνω των 9 ευρώ, παρά τη διόρθωση κοντά στο 5% των τελευταίων συνεδριάσεων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Business Daily

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας