Μενού Ροή
Ελλάδα 2.0 με ενεργειακά στην ατζέντα

Την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υποδέχεται σήμερα το πρωί στον χώρο της Αρχαίας Αγοράς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στον χώρο θα παρουσιαστούν οι δράσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» στο οποίο κεντρική θέση κατέχουν τα ενεργειακά θέματα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου θα παρουσιάσουν τη δράση των Υποθαλάσσιων διασυνδέσεων. Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυράς θα παρουσιάσει τη δράση των αναδασώσεων.

Επίσης θα παρουσιαστούν :

-Η δράση του Ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

-Η δράση του Ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

-Η δράση της Αναβάθμισης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού από τον διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη.

-Η δράση της Αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Στην εκδήλωση θα παρέμβουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και η ομάδα διοίκησης του προγράμματος «Ελλάδα 2.0»

Μετά την έγκριση του προγράμματος, αναμένονται τα πρώτα 7,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία θα έλθουν στην χώρα μας έως το τέλος του έτους. Τα πρώτα 4 δισεκατομμύρια ευρώ αναμένονται εντός Ιουλίου, ώστε να αρχίσει η υλοποίηση του ελληνικού σχεδίου το συντομότερο δυνατόν.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας