Connect with us

Αναζήτηση στο energymag.gr...

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Εξοικονόμηση ενέργειας: Αρχίζει ο 12ος e-κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος EUREM

Τη διοργάνωση του 12ου κύκλου του σεμιναρίου EUREM  για την εξοικονόμηση ενέργειας προετοιμάζει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, μέσα από ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό υλικό ευρωπαϊκών προτύπων, που εφαρμόζεται σε περισσότερες από 30 χώρες.

Το EUREM αποτελεί μία αναγνωρισμένη επαγγελματική πιστοποίηση, που βοηθά το έργο, τόσο των ενεργειακών διαχειριστών των εργοστασίων, όσο και των ενεργειακών συμβούλων των βιομηχανιών και λοιπών υποδομών (κτίρια, ΑΠΕ, ΣΗΘΥΑ μεταφορές και τριτογενή τομέα) στην εφαρμογή της συστηματικής ενεργειακής διαχείρισης και στον εύκολο υπολογισμό των εξοικονομήσεων.

 

Τα σεμινάρια EUREM απευθύνονται σε μηχανικούς κάθε ειδικότητας και σε στελέχη του τομέα της ενέργειας, που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στο πολύ-επίπεδο τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας. Θα φιλοξενηθούν σε πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, όπου θα δίνεται η δυνατότητα άμεσης αλλεληλεπίδρασης μεταξύ εκπαιδευτή και συμμετεχόντων, με όλα τα απαραίτητα εργαλεία της σύγχρονης επικοινωνίας. Σχεδιάζεται, ωστόσο, να διατηρηθούν, όπως και στους δύο προηγούμενους ψηφιακούς κύκλους, και στοιχεία networking, καθώς τα τελευταία δύο μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με φυσική παρουσία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ούτως ώστε οι συμμετέχοντες να έχουν μία απευθείας επικοινωνία και δυνατότητα δικτύωσης.

 

Όπως αναφέρει ο εκπαιδευτής του σεμιναρίου, κ. Αλέξης Αδαμόπουλος, μέλος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και ένας από τους δύο βασικούς συντάκτες του Οδηγού Ενεργειακών Ελέγχων του ΥΠΕΝ, «οι ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις για μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και εφαρμογή στη πράξη της ενεργειακής διαχείρισης, ιδιαίτερα στις ενεργοβόρες επιχειρήσεις, απαιτεί πλέον ολιστική αντιμετώπιση των ενεργειακών χαρτοφυλακίων. Κυρίως, δε, όταν στην εξίσωση του ενεργειακού κόστους μπαίνουν επιπλέον σε σχέση με παλαιότερα, οι ενεργειακές αγορές και το χρηματιστήριο ενέργειας, η ενεργειακή αυτάρκεια και η ασφάλεια τροφοδοσίας, και φυσικά ο νέος κλιματικός νόμος και η ευρωπαϊκή οδηγία ΕΕ 944/2019».  

 

O κ. Γιώργος Θεοδωράκης, Διευθυντής του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, τονίζει ότι η εξοικονόμηση ενέργειας είναι ένας τομέας εξειδίκευσης για τη Γερμανία, με το Επιμελητήριο, εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια, να λειτουργεί ως γέφυρα μεταφοράς τεχνογνωσίας μέσα από το σεμινάριο EUREM και άλλες ποικίλες δράσεις, όπως η επιχειρηματική αποστολή γερμανικών εταιριών, που διοργανώνεται στις 11-13 Οκτωβρίου 2022, στη Θεσσαλονίκη.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο εκπαιδευτικό κύκλο του EUREM στην Ελλάδα, καθώς και η αίτηση συμμετοχής, βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητήριου: https://griechenland.ahk.de/gr/ekpaideysi/eurem. Για άμεση επικοινωνία κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνεί στο EMail: a.tavlaridou@ahk.com.gr ή στο τηλ. 2310 327733.

Διαβάστε επίσης

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Την ειδική ιστοσελίδα (ElectricityCostCalculator.gr), που έφτιαξε η ομάδα της ΡΑΕ κι όπου οι καταναλωτές μπορούν να υπολογίσουν την ενέργεια (κιλοβατώρες) καθώς και το κόστος...

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας σε συνεργασία με τις Ενώσεις Καταναλωτών εγκαινιάζει εκστρατεία ενημέρωσης για την Εξοικονόμηση Ενέργειας με στόχο να βοηθήσει τους καταναλωτές να...

GREEN-ESG

Θες να μειώσεις τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου χωρίς να ξεβολευτείς; Δες πώς στο νέο σποτ της ΔΕΠΑ Εμπορίας «Μικρές αλλαγές για μεγάλες...

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση πολλών δήμων να σβήνουν τον δημόσιο φωτισμό κατά τη διάρκεια της νύχτας με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. Αρκετοί είναι...

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ #LIVE

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ #LIVE