Μενού Ροή
Energean: Αύριο ξεκινά σεισμικές έρευνες για φυσικό αέριο στο «block 2»

Αύριο ξεκινούν οι σεισμικές έρευνες στο θαλάσσιο «block 2» – Ιόνιο Πέλαγος – για τον εντοπισμό πιθανών στόχων υδρογονανθράκων.

Το ειδικό σεισμογραφικό σκάφος “Ramform Hyperion” της νορβηγικής PGS είναι έτοιμο να ξεκινήσει τις έρευνες.

Οι έρευνες προβλέπεται να πραγματοποιηθούν σε μια έκταση 2000 τετραγωνικών χιλιομέτρων της παραχώρησης, η οποία ανήκει σε ποσοστό 75% στην εταιρεία Energean και σε ποσοστό 25% στην Helleniq Energy (ΕΛΠΕ). Σημειώνεται ότι η Energean είναι η διαχειρίστρια εταιρεία της παραχώρησης.

Οι σεισμικές έρευνες είναι τρισδιάστατες, και υπενθυμίζεται πως οι επενδυτές προχώρησαν στη απευθείας πρόσκτησης 3D δεδομένων, αντικαθιστώντας εκείνη των δισδιάστατων προκειμένου να επιταχύνουν την εξερεύνηση της παραχώρησης.

Για τις σεισμικές του Ramform Hyperion, έχει εκδώσει σχετική NAVTEX η υδρογραφική υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, και οι έρευνες θα γίνουν πολύ μακριά από τη στεριά και συγκεκριμένα στα όρια της υφαλοκρηπίδας με την Ιταλία.

Πρόκειται για την έκτη σεισμική έρευνα που πραγματοποιείται στην Ελλάδα τα τελευταία επτά χρόνια. Είχαν προηγηθεί το 2015 οι σεισμικές στον Πρίνο, το 2016 στον Πατραϊκό Κόλπο, στα Ιώαννινα το 2018-2019 και φέτος την περασμένη Άνοιξη στα blocks του Ιονίου και του Κυπαρισσιακού – block ΒΔ Πελοπόννησος.

Οι έρευνες εκτός απροόπτου αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας