Μενού Ροή
ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Πήραν έγκριση 9 φωτοβολταικά "μαμούθ" στη Δυτική Μακεδονία

Πρωταθλητισμό και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας πραγματοποιεί ο όμιλος ΔΕΗ. Χτες η θυγατρική της ΔΕΗ Ανανεώσιμες πήρε βεβαίωση παραγωγού από τη ΡΑΕ για 9 φωτοβολταικά έργα συνολικής ισχύος της τάξεως των 940 MW.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο μέρος του στόχου που είχε θέση ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κωνσταντίνος Μαύρος στο συνέδριο του Economist τον περασμένο Ιούνιο. Τότε είχε κάνει λόγο για έργα 1,5 GW εντός της προσεχούς τριετίας.

Και τα 9 νέα φωτοβολταικά διαγωνισμοί αφορούν έργα που βρίσκονται στο λιγνιτικό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας και όπως είχε πει κατά τη διάρκεια κατασκευής προβλέπεται πως θα δημιουργηθούν περίπου 1.000 θέσεις εργασίaς, ενώ κατά τη λειτουργία 80 μόνιμες θέσεις και 180 εποχιακές.

Μεταξύ των φωτοβολταικών που πήραν βεβαίωση παραγωγού περιλαμβάνεται το μεγάλο ισχύος 449,9 MW που θα δημιουργηθεί στον χώρο του πρώην ορυχείο της ΔΕΗ στο Αμύνταιο και το επίσης μεγάλο ισχύος 104,9 MW που βρίσκεται εντός της εγκατάστασης του Αμύνταιο 2.

Στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ,η διοίκηση ανέφερε ότι προγραμματίζονται  αντίστοιχοι διαγωνισμοί και για αιολικά πάρκα ισχύος 70 MW στην Βόρεια Ελλάδα ενώ βρίσκονται υπό ωρίμανση διαγωνισμοί για πρόσθετα φωτοβολταϊκά πάρκα 400 MW.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης έχει δηλώσει ότι η επιχείρηση διαθέτει πλέον ένα pipeline έργων ΑΠΕ άνω των 7 GW, το μεγαλύτερο στη χώρα, αλλά και το μεγαλύτερο υπό ανάπτυξη χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας