Μενού Ροή
Ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχείου Ελευσίνας για εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων

Σε ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού μεγάρου θα προχωρήσει ο Δήμος Ελευσίνας, ώστε να επιτύχει εξοικονόμηση ενέργειας σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο, αλλά και οικονομία στα έξοδα. Τη σχετική σύμβαση υπέγραψε ο δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου και το έργο θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Τη μελέτη εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και με τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν το κτίριο θα καταταχθεί στην κλάση Β+. Οι εργασίες που θα συμβάλλουν στην ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχείου είναι:

- Εφαρμογή θερμομόνωσης.

- Eγκατάσταση αερόψυκτης κεντρικής αντλίας θερμότητας 345 kW.

- Εγκατάσταση κεντρικής κλιματιστικής μονάδας (100% νωπός αέρας) με σύστημα ανάκτησης θερμότητας.

- Eγκατάσταση τερματικών μονάδων τύπου fan coil δαπέδου.

- BMS σύστημα αυτοματισμού και ελέγχου της αντλίας και των τερματικών μονάδων.

- Τοποθέτηση συστήματος παραγωγής ενέργειας με χρήση Φ/Β πλαισίων, ονομαστικής ισχύος 19,98 kWp στο δώμα του κτιρίου.

«Κάθε μέρα ωριμάζουμε κι ένα νέο έργο. Σε μια περίοδο που οι τιμές του ρεύματος καλπάζουν, η ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτιρίων είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία και σε αυτή τη μετάβαση στοχεύουμε», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ελευσίνας και πρόσθεσε: «Υπογράψαμε σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχείου, από την κατηγορία Γ στην κατηγορία Β+. Αυτό το έργο, όχι μόνο θα μας εξοικονομήσει ενέργεια και θα βελτιώσει τις συνθήκες λειτουργίας του κτιρίου, αλλά θα μειώσει σημαντικά τις δαπάνες του και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα CO2».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας