Μενού Ροή
Η Νιγηρία αναζητά $10 δισ. για να χρηματοδοτήσει τα σχέδια ενεργειακής μετάβασης της

Η Νιγηρία στοχεύει να συγκεντρώσει αρχικά 10 δισ. δολάρια σε χρηματοδότηση για την υλοποίηση του σχεδίου ενεργειακής μετάβασης πριν από τις συνομιλίες για το κλίμα COP27 αργότερα φέτος, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της χώρας σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Η πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής χρειάζεται τουλάχιστον επιπλέον 10 δισ. δολάρια ετησίως και συνολικά 410 δισ. δολάρια για να επιτύχει τους στόχους της για καθαρή κατανάλωση ενέργειας έως το 2060, δήλωσε ο αντιπρόεδρος Yemi Osinbajo κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του οδικού χάρτη ενεργειακής μετάβασης της χώρας. Η Νιγηρία έχει ήδη εξασφαλίσει δέσμευση 1,5 δισ. δολαρίων από την Παγκόσμια Τράπεζα και βρίσκεται σε συζητήσεις με την Τράπεζα Εξαγωγών-Εισαγωγών των ΗΠΑ για επιπλέον 1,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση.

Ο Osinbajo δήλωσε ότι κάθε αφρικανική χώρα έχει υπογράψει τη Συμφωνία του Παρισιού και ορισμένες, συμπεριλαμβανομένης της Νιγηρίας, έχουν ανακοινώσει μια ειρά παό δεσμεύσεις. Όμως η έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας "πλήττει τα μέσα διαβίωσης και καταστρέφει τα όνειρα εκατοντάδων εκατομμυρίων νέων ανθρώπων".

"Για την Αφρική, το πρόβλημα της ενεργειακής φτώχειας είναι εξίσου σημαντικό με τις φιλοδοξίες μας για το κλίμα", δήλωσε ο Osinbajo σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του. "Η χρήση της ενέργειας είναι ζωτικής σημασίας για σχεδόν κάθε πιθανή πτυχή της ανάπτυξης - τον πλούτο, την υγεία, τη διατροφή, το νερό, τις υποδομές, την εκπαίδευση και το προσδόκιμο ζωής".

Το σχέδιο ενεργειακής μετάβασης της Νιγηρίας έχει σχεδιαστεί για να βγάλει 100 εκατομμύρια ανθρώπους από τη φτώχεια μέσα σε μια δεκαετία, να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη, να φέρει σύγχρονες ενεργειακές υπηρεσίες στο λαό και να διαχειριστεί τις αναμενόμενες μακροπρόθεσμες απώλειες θέσεων εργασίας στον πετρελαϊκό τομέα λόγω της παγκόσμιας απεξάρτησης από τον άνθρακα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας