Μενού Ροή
JPMorgan θέτει στόχους μείωσης εκπομπών για τις ρυπογόνες βιομηχανίες

Η JPMorgan (JPM.N) ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έχει θέσει στόχους για τη μείωση των εκπομπών που συνδέονται με τη χρηματοδότηση και τις συναλλαγές της στους τομείς σιδήρου και χάλυβα, τσιμέντου και αεροπορίας, καθώς αυτές οι εκπομπές συνδέονται με τη χρήση πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ως η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ και σημαντικός χρηματοδότης στη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων, οι επενδυτές και οι ακτιβιστές παρακολουθούν έντονα τις κλιματικές προσπάθειες της JPMorgan καθώς ο κόσμος στρέφεται σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Μετά την ανακοίνωση στόχων για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, την ηλεκτρική ενέργεια και τα αυτοκίνητα το 2021, οι νέοι στόχοι του κλάδου σημαίνουν ότι η τράπεζα έχει τώρα σχέδια να μειώσει τις εκπομπές από όλους τους τομείς που είναι πιο υπεύθυνοι για τις καταστροφικές για το κλίμα εκπομπές άνθρακα.

Για τον σίδηρο και τον χάλυβα, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι στοχεύει να μειώσει τις εκπομπές ανά τόνο ακατέργαστου χάλυβα που παράγεται κατά 31% έως το 2030. Για το τσιμέντο στοχεύει μείωση 29% και για τις αερομεταφορές μείωση 36%.

Η τράπεζα ανέφερε ότι όλοι οι στόχοι ήταν σύμφωνοι με το σενάριο του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας για Καθαρές Μηδενικές Εκπομπές (NZE).

Η Lucie Pinson, διευθύντρια του μη κερδοσκοπικού Reclaim Finance, χαιρέτισε τους στόχους, αλλά είπε ότι «η επιτροπή είναι ακόμα έξω» σχετικά με την αποτελεσματικότητά τους, με τους μεσοπρόθεσμους στόχους να μην επαρκούν για να φτάσουμε σε καθαρές μηδενικές εκπομπές.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας