Μενού Ροή
Ενισχύεται η ενεργειακή συνεργασία Ρουμανίας, Μολδαβίας και Ουκρανίας

Η Ρουμανία, η Μολδαβία και η Ουκρανία συμφώνησαν να υπογράψουν διακυβερνητική συμφωνία για διασύνδεση και αυξημένη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα.

Οι τρεις κυβερνήσεις συμφώνησαν να αυξήσουν τις διμερείς ανταλλαγές ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ τους και να υπογράψουν διμερείς συμβάσεις βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, έγραψε ο Ρουμάνος υπουργός Ενέργειας Virgil Popescu στη σελίδα του στο Facebook.

Οι υπουργοί Ενέργειας και Εξωτερικών των τριών χωρών συναντήθηκαν στην Οδησσό. «Η έναρξη αυτού του τριμερούς σχήματος αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των τριών γειτονικών κρατών, τόσο στο σημερινό πλαίσιο που χαρακτηρίζεται από την παράνομη, απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και από τις πολυδιάστατες κρίσεις που πλήττουν την Ουκρανία και τη Δημοκρατία της Μολδαβίας, όσο και στην προοπτική της δημιουργίας ενός μακροπρόθεσμου μηχανισμού διαλόγου και συντονισμού», δήλωσε ο Virgil Popescu.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, δόθηκε έμφαση στα άμεσα μέτρα στήριξης που απαιτούνται για την ψυχρή περίοδο τόσο για την Ουκρανία όσο και για τη Δημοκρατία της Μολδαβίας, αλλά και στα μακροπρόθεσμα μέτρα για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας των δύο χωρών, δήλωσε επίσης ο υπουργός.

Πηγή: euractiv.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας